Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η ανησυχητική πορεία του ιού - Δείτε πόσα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα
Κορωνοϊός: Δείτε τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα σήμερα!

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 207 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πριν λίγη ώρα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προέβησαν σε μία από κοινού συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα βάσει των οποίων θα λειτουργήσουν τα σχολεία κατά το νέο σχολικό έτος.

Συνολικά, τα μέτρα βάσει των οποίων θα λειτουργήσουν τα σχολεία σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός από νηπιαγωγείο ως Γ’ Δημοτικού. Από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται μαθητές και μαθήτριες με σοβαρά κινητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα διαταραχής.
-Δωρεάν μάσκες και σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία,

-Ενημέρωση και οδηγίες επικαιροποιημένες από τον ΕΟΔΥ,

-Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων

-Ισχυρή σύσταση για ατομική παγούρι ώστε οι μαθητές να μην πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση ή να μην ανταλλάζουν μπουκάλια μεταξύ τους.

– Η απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα προσμετράται σε μια σειρά από περιπτώσεις, όπως εάν υπάρχει νόσηση από κορωνοϊό, εάν ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής ανήκει σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως αυτές έχουν οριστεί από τους ειδικούς.

-Τακτικός καθαρισμός

-Ενίσχυση ολοήμερου σχολείου

-Διαφορετικά διαλείμματα των μαθητών

-Προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων

-Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα-

-Μαθητικοί διαγωνισμοί με υποχρεωτική χρήση μάσκας

-Μη πραγματοποίηση μέχρι νεωτέρας των σχολικών εκδρομών και των συνεδρίων

-Μη πραγματοποίηση των σχολικών πρωταθλημάτων

Τέλος, σε περίπτωση κρούσματος θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, κλείνοντας το τμήμα, ενώ θα ορίζεται υπεύθυνος τμήματα. Σε περίπτωση που κλείνει ένα τμήμα, τότε θα τηρείται το μέτρο τηλε-εργασίας.

Δείτε επίσης: Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Αυτοί οι μαθητές εξαιρούνται από το μέτρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;