Νίκη Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα ειδικά και τα ολοήμερα σχολεία
Έτσι θα λειτουργήσουν ειδικά σχολεία, ολοήμερα και φροντιστήρια σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας live ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν όλες οι εκπαιδευτικές δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για το επόμενο χρονικό διάστημα βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν από κοινού από το υπουργείο Παιδείας και την ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Τι θα ισχύσει στα ειδικά σχολεία;

Μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στα ειδικά σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν όπως τα υπόλοιπα με εξαίρεση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Η διαφοροποίηση στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα ειδικά σχολεία έχει ως εξής:

– Για τους εκπαιδευτικούς καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ή/και προμετωπίδας κατά περίπτωση, για παράδειγμα οι λογοθεραπευτές θα μπορούν να φορούν μόνο προμετωπίδα για λόγους χειλεοανάγνωσης

– Για τους μαθητές η χρήση μάσκας προβλέπεται μόνο εφόσον είναι εφικτό. Πρέπει να αναφερθεί ότι τα τμήματα στην ειδική αγωγή είναι εξαιρετικά μικρά, με μέσο όρο 3 μαθητές.

Τι θα ισχύσει για ολοήμερα σχολεία και φροντιστήρια;

Για τα ολοήμερα σχολεία η λειτουργία θα είναι όμοια με τις σχολικές μονάδες προβλέπεται η επέκταση του θεσμού προκειμένου να καλυφθούν περισσότεροι μαθητές.

Η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε θερμή παράκληση και προτροπή προς τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο τόσο για παιδαγωγικούς λόγους αλλά και για τον περιορισμό της επαφής των μικρών μαθητών με τις ευάλωτες ομάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί πολύ σημαντικά κονδύλια, άνω των 100 εκ. ευρώ. προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Για τα φροντιστήρια προβλέπονται όμοιοι κανόνες λειτουργίας με τα σχολεία και αυστηροί έλεγχοι και εκεί.

Νίκη Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;