Πανεπιστήμια: Σήμερα οι αποφάσεις για το πώς θα γίνουν τα μαθήματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Σήμερα οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν Πανεπιστήμια, Κολλέγια, ΙΕΚ, σχολεία, φροντιστήρια.

Σήμερα στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των ειδικών επιστημόνων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με σκοπό την οριστικοποίηση των λεπτομερειών βάσει των οποίων θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες κατά το νέο εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έτος.

Μέχρι στιγμής έχει “κλειδώσει” η ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία και αυτή η 7η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους με δύο σενάρια να βρίσκονται στον αέρα.

Παράλληλα, όσον αφορά τα Πανεπιστήμια,τα Κολλέγια, τα ΙΕΚ και τα Φροντιστήρια, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο και το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εξεταστικές των Πανεπιστημίων θα διεξαχθούν όπως και στο εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως.

Άνοιγμα σχολείων: Δύο σενάρια

Η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος έχει “κλειδώσει” στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ όσον αφορά τον τρόπο που θα λειτουργήσουν κυριαρχούν δύο σενάρια σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, αλλά και της γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα.

Το ένα θέλει την εκ περιτροπής διδασκαλία και το άλλο θέλει την καθολική λειτουργία των σχολείων με αυξημένα μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Επιπλέον, για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε και ο κ. Σύψας τις προηγούμενες ημέρες στο Open και αναφέρθηκε σε 5 μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν στα σχολεία.

Τα 5 ειδικά μέτρα που όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν στα σχολεία είναι, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, τα εξής:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας (εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν θα φορά όλες τις τάξεις του σχολείου, ή αυτές από την Γ’ Δημοτικού και πάνω)
  2. Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις -Θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα
  3. Αυστηρά μέτρα υγιεινής: καλός αερισμός, απολυμάνσεις, αντισηπτικά
  4. Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος στο σχολείο
  5. Ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κυλικείων

Μέχρι στιγμής όμως τίποτα δεν είναι οριστικό και επίσημο για τον τρόπο λειτουργίας σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Κολλέγια και λοιπές εκπαιδευτικές και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Όλα για τον Covid-19 εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;