Από αμέλεια η έκρηξη στη Βηρυτό - Πληροφορίες για νεκρή Ελληνίδα
Έκρηξη στη Βηρυτό: Δείτε αναλυτικά!

Χθες, σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκη στο λιμάνι στη Βηρυτό με αποτέλεσμα να χάσουν πολλοί άνθρωποι τη ζωή τους, πολλοί να τραυματιστούν και πάνω από 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Οι αρχικές έρευνες υπέδειξαν πως χρόνια αδράνειας και αμέλειας σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού προκάλεσαν την έκρηξη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων χθες Τρίτη, δήλωσε επίσημη πηγή με γνώση των ευρημάτων.

«Από θαύμα δεν ισοπεδώθηκε η Βυρητός»: 14.000 βόμβες κατασκευάζονται με την εκρηκτική ύλη που εξερράγη

Ο πρωθυπουργός και η προεδρία ανακοίνωσαν χθες πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.

Επίσημη πηγή δήλωσε στο Reuters πως η έκρηξη στη Βηρυτό είναι αμέλεια και συνέχισε προσθέτοντας πως το θέμα της ασφαλούς αποθήκευσης είχε εγερθεί σε πολλές επιτροπές και δικαστές και «τίποτα δεν έγινε» προκειμένου να εκδοθεί μια εντολή απομάκρυνσης ή καταστροφής του εξαιρετικά εύφλεκτου υλικού.

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες

Δύο Έλληνες φέρονται μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών που προκάλεσε η έκρηξη χθες στη Βηρυτό, σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς χάος επικρατεί ακόμη στους δρόμους της πόλης, με την περίμετρο της έκρηξης να ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα.

Νεκρή μία Ελληνίδα υπήκοος

Μεταξύ των νεκρών της έκρηξης στη Βηρυτός υπάρχει και μία Λιβανέζα σύζυγος Έλληνα υπηκόου, που τραυματίστηκε βαριά και σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της. Όσον αφορά το κτίριο που στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία έχει υποστεί υλικές ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των υπαλλήλων της πρεσβείας.

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν άλλες δύο Ελληνίδες που έχουν υποστεί τραυματισμούς από την έκρηξη στη Βηρυτό, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πολύ πιθανό το σενάριο να υπάρχουν κι άλλοι νεκροί Έλληνες λόγω των πολύνεκρων εκρήξεων.

Έκρηξη στη Βηρυτό: Στους 300.000 οι άστεγοι

Έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις που συνέβησαν στο λιμάνι, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ. Ο ίδιος δήλωσε πως βάσει εκτιμήσεων το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Έκρηξη στη Βηρυτό: Η συνεισφορά της Ελλάδας

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Βηρυτού μετά την έκρηξη περιλαμβάνει αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου στον τόπο της τραγωδίας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί απαραίτητο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να βοηθήσει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν τυχόν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, παρέχοντας στοιχεία επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λίβανο.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στη Βηρυτό: Οι οδηγίες του ΥΠΕΞ στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;