Εμβόλιο της Οξφόρδης - Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις
«Εμβόλιο της Οξφόρδης»: Σήμερα (20/07) αναμένεται να δημοσιευτούν τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της κλινικής έρευνας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις δοκιμές για το «Εμβόλιο της Οξφόρδης», το Bloomberg κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα με τίτλο «Μήπως είναι αυτό;», αποτυπώνοντας με περιεκτικό τρόπο τις προσδοκίες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Εμβόλιο της Οξφόρδης – Κορωνοϊός: Σήμερα (20/07) οι ανακοινώσεις

Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, αναμένεται να δημοσιευτούν τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της κλινικής έρευνας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο παρασκευάζει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την εταιρεία AstraZeneca, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το εμβόλιο έχει ήδη ενταχθεί σε μελέτες τελικής φάσης, με χιλιάδες εθελοντές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον σχολιασμό που κάνει το Bloomberg, στα τέλη Απριλίου η ομάδα της Οξφόρδης κατάφερε κάτι απροσδόκητο, ολοκληρώνοντας σε 4 μήνες μια διαδικασία που υπό φυσιολογικές συνθήκες κρατά περίπου 5 χρόνια. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους.

(Ακούστε το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο του Bloomberg για το Εμβόλιο της Οξφόρδης:)

Ο φαρμακευτικός κολοσσός της Βρετανίας, AstraZeneca Plc, συμφώνησε για τη διεξαγωγή περαιτέρω μελετών, την παραγωγή και τη διανομή σε παγκόσμια κλίμακα, σε περίπτωση που το εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό και ήδη υπάρχουν συμφωνίες για παρασκευή 2 δισεκατομμυρίων δόσεων σε αυτό το σενάριο.

Κορωνοϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων αναφέρει ο Π.Ο.Υ.

Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας είναι η 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, μητέρα τριών παιδιών.

Τα παιδιά της -τρίδυμα ηλικίας 21 ετών συμμετείχαν στην έρευνα της μητέρας τους για το εμβόλιο και τους χορηγήθηκε δόση χωρίς να εμφανίσουν παρενέργειες.

Στη “Φάση 3” το Εμβόλιο της Οξφόρδης

Συνηθισμένη να εργάζεται μακριά από τα «φώτα», η Σάρα Γκίλμπερτ θεωρεί τη δημοσιότητα περισπασμό, ενώ το εμβόλιο της Οξφόρδης μπαίνει ήδη στη Φάση 3, το τελικό στάδιο, κατά το οποίο θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύντομα, και στις ΗΠΑ.

Η επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Εμβολίων της Βρετανίας, Κέιτ Μπίνγκχαμ, εξήγησε ότι η ομάδα της Γκίλμπερτ είναι πολύ πιο μπροστά από άλλους ερευνητές και όταν θα ολοκληρώνονται οι δοκιμές σε κλίμακα 10.000 ανθρώπων, οι ανταγωνιστές θα ξεκινούν.

Κορωνοϊός – Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα: Για ποιες χώρες ισχύει – Ποιες εξαιρούνται

«Είναι πιο μπροστά απ’ όλους. Είναι το πιο ανεπτυγμένο εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο» υποστήριξε η Κέιτ Μπίνγκχαμ.

Στα ίδια πλαίσια, και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διατηρεί προσδοκίες για το εν λόγω εμβόλιο, αφού έχει ορίσει ότι για να εγκριθεί ένα εμβόλιο, θα πρέπει να είναι κατά 50% πιο αποτελεσματικό από ένα placebo. 

Τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών του πιθανού υποψηφίου εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα, 20 Ιουλίου, σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Χρήση μάσκας: Που είναι υποχρεωτική – Τα πρόστιμα

«Αναμένουμε ότι αυτό το έγγραφο, το οποίο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία και προετοιμασία, θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, για άμεση κυκλοφορία», δήλωσε η εκπρόσωπος του περιοδικού στο Reuters.

Το εμβόλιο με την κωδική ονομασία AZD1222, έχει ήδη περάσει στη Φάση 3 των κλινικών μελετών, με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών σε Βρετανία και Βραζιλία. Ωστόσο, οι ερευνητές της Οξφόρδης δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα, όμως με πληροφορίες, το εμβόλιο θα μπορούσε να παρέχει «διπλή προστασία» έναντι του ιού.

«Αυτοί οι επιστήμονες μοχθούν χρόνια για να καταφέρουν κάτι που ακόμα από πολλούς θεωρείται αδύνατο, να φέρουν ένα ασφαλές εμβόλιο στον κόσμο, για τον κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα», σχολιάζει από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Επιδημιολογός και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Πλέον πρέπει να σκεφτούμε την προσωπική μας ευθύνη σοβαρά και να εξαλείψουμε ότι συνομοσιολογία υπάρχει γύρω από τα εμβόλια. Τώρα είναι η στιγμή να κτυπήσουμε την ανευθυνότητα και την άγνοια διότι η επιδημία της αντι-εμβολιαστικής ανοησίας έχει ρίζες βαθιές που αν δεν ξεκινήσουμε τώρα να τις κτυπαμε, όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο θα είναι αργά!», συμπληρώνει ο ίδιος.

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;