ΑΠΘ: Κατάληψη των φοιτητών για την εξεταστική
Κατάληψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Κατάληψη φοιτητών πραγματοποιείται στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από το πρωί της Τετάρτης. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από μέλη φοιτητικής παράταξης, σε συνέχεια κινητοποίησής τους από χθες την Τρίτη, 16/06. Τότε, είχαν επιδιώξει να διακόψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, που διεξαγόταν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης καταγγέλλουν τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για αυταρχικές πρακτικές και κλειστές καγκελόπορτες. Η φοιτητική παράταξη σχολιάζει ότι στόχος τους είναι να αποτρέψουν την παρουσία τους στα συλλογικά όργανα κατά τη λήψη αποφάσεων.

Η απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του ΑΠΘ για διεξαγωγή της εξεταστικής με μεθόδους εξ αποστάσεως αξιολόγησης των φοιτητών αποτελεί τον κύριο λόγο των κινητοποιήσεων. Η απόφαση τους για την κατάληψη αυτή γράφει τα εξής:

“Η πρυτανεία του ΑΠΘ, υπό τη μεθόδευση του Παπαϊωάννου, υπήρξε η πρώτη που έδωσε τα πειστήριά της για την εφαρμογή της έμμεσης κυβερνητικής εντολής για ηλεκτρονικές εξεταστικές, αδιαφορώντας πλήρως για τα φοιτητικά δικαιώματα, τις δυσκολίες και τους αποκλεισμούς που συνεπάγεται αυτή η επιλογή.”

Δες ακόμα: Το ΑΠΘ κορνίζαρε τα σκονάκια των φοιτητών του: «Κάποια είναι έργα τέχνης»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;