Σύψας για κορωνοϊό:
Την πιθανατότητα να επανακάμψει μέσα στο καλοκαίρι το πρώτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας

Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι αυτή την στιγμή για την έξαρση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε και στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας, κι αυτό είναι, πρώτον οι συγχρωτισμοί και δεύτερον τα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό.

«Αν η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχιστεί ενδεχομένως να μιλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για επανάκαμψη του πρώτου κύματος και αυτό θα είναι μια αποτυχία» είπε ο κος Σύψας, μετά την εμφάνιση 97 νέων κρουσμάτων μέσα σε 4 μέρες.

Σύψας για κορωνοϊό: “Ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει 85” – Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι

«Έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα. Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι, οι συγχρωτισμοί και τα εισαγόμενα κρούσματα. Ο ιός χτυπάει καμπανάκι, έως μεγάλο κουδούνι ότι είναι εδώ, όλοι εμείς μπορούμε να μολυνθούμε»..

«Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό. Ένας άνθρωπος μολύνει 85, όχι 2-3. Ο κίνδυνος συνωστισμού στα μπαράκια στη Μύκονο είναι τεράστιος» ανέφερε ο καθηγητής μετά το λουκέτο που μπήκε σε μπαρ του νησιού.

«Aυτό θα είναι μία πραγματικότητα» είπε για την πιθανότητα των τοπικών lockdown, που εξετάζει η κυβέρνηση. «Αν ένα νησί ή μια δομή θεωρηθούν μολυσμένα, άπαντες θα μπουν σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι ένα κακό σενάριο, δεν θέλω να υπάρχει πανικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιό».

«Μπορούμε να κάνουμε το σωστό, δεν θέλει κανείς να καταστρέψει την οικονομία της χώρας» αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξέφρασε την ευχή να μην ξαναδεί σε καθημερινή βάση τον Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις για τα κρούσματα και τους θανάτους.

«Θα επενεκτιμηθεί το ποιες χώρες είναι ασφαλείς. Ο τουρισμός είναι ένας κίνδυνος, δεν χρειάζεται πάνω σε αυτόν να προσθέτουμε και τον κίνδυνο συγχρωτισμού» είπε σχετικά με το άνοιγμα στις πτήσεις.

«Μπορούμε να έχουμε σημαντικό πρόβλημα αν δεν αλλάξει η τάση των τελευταίων ημερών» είπε για τις μεγάλες συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός: Στον πίνακα του Juan Lucena, εγγόνια λένε το τελευταίο “αντίο” σε γιαγιάδες και παππούδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;