Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις στα νησιά (Vid)
Άρση μέτρων: Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά

Άρση μέτρων: Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις στα νησιά

Άρση μέτρων: Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις για τις μετακινήσεις στα νησιά, αναμένεται να παρθούν μετά τις 18 Μαΐου, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι η απελευθέρωση μετακινήσεων θα γίνει μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στα μέσα Ιουνίου.

Παρότι, λοιπόν, ήδη από αυτή την Τρίτη, 28/04, πραγματοποιήθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχέδιο για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, λόγω κορωνοϊού, το ζήτημα των μετακινήσεων προς νησιά και επαρχίες, όπως και το ζήτημα των συναθροίσεων, παραμένουν μεγάλα ερωτηματικά.

Άρση μέτρων: Χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα – Τι αλλάζει από 4 Μαΐου

Άρση μέτρων: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά – Ο στόχος της κυβέρνησης

Όπως μεταδίδουν πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης και των ειδικών σχετικά με τις μετακινήσεις, είναι να μη διασπαρεί ο ιός στα νησιά της χώρας και γι’ αυτό προσανατολίζονται στην απελευθέρωση των μετακινήσεων μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ταυτόχρονα, θεωρείται σημαντικό να αποφευχθεί η αερομεταφορά ασθενών από τα νησιά, το επόμενο διάστημα.

Πότε θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις στα νησιά

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, μέσα με τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι μετακινήσεις, πράγμα που εξαρτάται βέβαια και από την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, λοιπόν, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο στην ηπειρωτική χώρα, όπως έχει ανακοινωθεί και όχι στα νησιά, ενώ η τουριστική περίοδος προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 3 μήνες.

Πώς θα αξιολογεί το Μέγαρο Μαξίμου την πορεία της νόσου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται επίσης να στηθεί ολιγομελής Μηχανισμός Παρακολούθησης για την πορεία της νόσου, στον οποίο θα μετέχουν στελέχη από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

Στην καθημερινή τους αξιολόγηση, θα λαμβάνουν υπόψη τα «καμπανάκια κινδύνου», τα οποία αφορούν το πότε υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν τα πράγματα με τον ιό.

Αυτά είναι:

– Ο δείκτης RO

– συνδυασμός ΜΕΘ, κλίνες, δείκτες υγείας

– στοχευμένες παρεμβάσεις

– ειδικός αλγόριθμος που προβλέπει την πορεία της επιδημίας.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα:

Μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρουσίασε το πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως εξήγησε ο κος Κεφαλογιάννης, η επιστροφή των ΜΜΜ σε πλήρη λειτουργία θα γίνει σταδιακά και με τους όρους υγειονομικής προστασίας που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, τονίζοντας πως πρόκειται για «δύσκολο στοίχημα», καθώς, όπως είπε, «κανένα ευρωπαϊκό σύστημα δεν έχει σήμερα τη δυνατότητα, σε προσωπικό και οχήματα, να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με τέτοιο τρόπο ώστε να οριοθετείται, εκ των πραγμάτων, η ιατρικώς θεμιτή φυσική απόσταση των επιβατών».

Οι κανόνες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προστασία εργαζόμενων και επιβατών:

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

– Υιοθέτηση μέτρων ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση.

– Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Άρση μέτρων: Σε ποιους χώρους θα πρέπει να φοράμε μάσκα – Αυτά είναι τα πρόστιμα

Δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:

– Στον Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζουμε να κατέβει στα 6 λεπτά. Να σημειωθεί πως η πύκνωση στο μέτρο του δυνατού των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής, θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη μείωση των συχνοτήτων διέλευσης στα ενδιάμεσα διαστήματα. Ειδικότερα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

– Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής. – Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουμε το επόμενο διάστημα στα 1.000. Οι συχνότητες αυτές θα βελτιωθούν σε δεύτερο στάδιο, σε συνάρτηση με την περαιτέρω άρση των περιορισμών. Προκειμένου τα παραπάνω μέτρα να τύχουν άμεσης εφαρμογής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία:

– Στη δυνατότητα εξαίρεσης του δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό των συγκοινωνιών.

– Στην αναστολή των διαδικασιών της κινητικότητας των εργαζομένων από τους Οργανισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε άλλον φορέα. Οι εποπτευόμενοι φορείς θα συνεχίσουν τη συστηματική απολύμανση των χώρων των σταθμών, των καθισμάτων, του πατώματος και των χειρολαβών οχημάτων και των συρμών.

Επίσης, θα προχωρήσουν στη σήμανση των σημείων αναμονής, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Η χρήση των ανελκυστήρων θα απαγορεύεται, με την εξαίρεση των ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Επίσης, το Υπουργείο Μεταφορών προχωρά στα ακόλουθα μέτρα για τον περιορισμό της πυκνότητας μετακίνησης του πληθυσμού και την αποσυμφόρηση της κίνησης στα ΜΜΜ κατά τις ώρες αιχμής:

– Διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης των εργαζόμενων στη Δημόσια Διοίκηση και κατανομή της σε τρεις ζώνες: (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.).

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, καφετέριες και παραλίες

ΙΧ και ταξί

Τέλος, ο κος Κεφαλογιάννης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή, ζητώντας ταυτόχρονα από το επιβατικό κοινό:

– Πρώτον, να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς.

– Δεύτερον, για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Αποφασίστηκε επίσης ότι, από τις 4 Μαΐου επιτρέπεται η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ, αλλά και η παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.

Σχετικά με την μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Tις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο τα θέματα που αφορούν τα διπλώματα οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020: Πότε ξεκινούν – Επιστρέφουν με βάρδιες οι μαθητές στα σχολεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;