Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Σε ποιους χώρους - Τα πρόστιμα για τους παραβάτες
Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Δείτε πού θα ισχύσουν και τι πρόστιμα θα επιβληθούν!

Τη Δευτέρα 4 Μαϊου θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπου η χρήση μάσκας προσώπου θα γίνει απαραίτητη σε ορισμένους χώρους.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους πελάτες σε όλες τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τις 4 Μαϊου όπως είναι τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και για τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού,τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης, αθλητικών ειδών, ακουστικών βαρηκοΐας και το εμπόριο φυτών.

Υποχρεωτική θα είναι όμως η μάσκα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από το επιβατικό κοινό. Το ίδιο ισχύει τόσο για εκπαιδευτή όσο και για εκπαιδευόμενο στις σχολές οδηγών και από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών. Οι εργαζόμενοι σε ΚΤΕΟ υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα, όπως και εκείνοι που εργάζονται σε σούπερ μάρκετ.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει και για επιχειρήσεις που θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες, όπως είναι οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα.

Όσον αφορά τα πρόστιμα για τους παραβάτες του μέτρου, οι οποίοι δε θα φορούν μάσκα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο, αλλά ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσιος απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα επιβάλλεται πρόστιμο ανέφερε:

«Όπου είναι υποχρεωτικό, ναι θα προβλέπεται, αλλά θεωρούμε ότι η κοινωνική συνείδηση και ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός μας και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του».

Δείτε επίσης: Άρση μέτρων: Χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα – Τι αλλάζει από 4 Μαΐου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;