Κορωνοϊός: Όσα θα αλλάξουν σε ΜΜΜ και ΚΤΕΛ με τη σταδιακή άρση των μέτρων
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε για το σχέδιο στα ΜΜΜ μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star περιέγραψε το επιχειρησιακό σχέδιο σταδιακής αύξησης των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή παράλληλα με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός διεμήνυσε ότι και στη συνέχεια σημαντικό ρόλο θα παίξει η ατομική ευθύνη των επιβατών, που θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Θα περάσουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο θα ξαναβγούμε σιγά-σιγά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουμε και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θα πάμε στα 950 με 1.100 λεωφορεία στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα πάει γύρω στα 350 λεωφορεία, γιατί έχουμε ήδη κάνει τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ.”

Ο κ. Καραμανλής, επίσης, τόνισε ότι στο τέλος κάθε βάρδιας γίνεται εντατική απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενώ, επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει, σε επαφή με τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας, οι επιβάτες να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες, και σημείωσε ότι οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ήδη εξοπλιστεί με μάσκες. Τόνισε ότι είναι σημαντικό όλοι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, καθώς στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα η πληρότητα 50%, σε αντίθεση με τρένα και ΚΤΕΛ όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις. Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών:

“Επομένως θα παίξει ρόλο η ατομική ευθύνη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.”

Όσον αφορά στις αεροπορικές μεταφορές, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ να επεξεργαστεί η Κομισιόν συγκεκριμένη πρόταση για την επανέναρξη των αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη. Η πρόθεση είναι να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε τα εξής:

“Θέλουμε τουρισμό, αλλά θέλουμε και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία των Ελλήνων”

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι τα εργοτάξια παρέμειναν σε λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και εκτίμησε ότι για τη συνέχεια:

“Πρέπει να κινηθούμε με πολύ γρήγορες διαδικασίες και εδώ και πάλι η Ευρώπη πρέπει να παίξει ένα ρόλο. Πρέπει δηλαδή να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες καθυστερούν τα μεγάλα έργα.”

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ένα «πακέτο» έργων ύψους 13 δισ ευρώ και θα διορθώσει τον νόμο των δημοσίων συμβάσεων. Ενώ, υποστήριξε ότι η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να ξεμπλοκάρει τη γραφειοκρατία

Δες το σχετικό κομμάτι από το δελτίο ειδήσεων του Star. Το απόσπασμα αρχίζει στο 16:38.

Δες ακόμα: Εσύ βλέπεις αυτό τώρα αλλά σε λίγο θα δεις κάτι τελείως διαφορετικό (photos)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;