Σωτήρης Τσιόδρας: Ειδική αναφορά για τους Ρομά -
"Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Ρομά δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα"

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί εκτάκτως στη Λάρισα, προκειμένου να επισκεφτούν τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.

Με αφορμή, λοιπόν, διάφορα video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στα οποία γινόντουσαν ρατσιστικά σχόλια, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική έκκληση σήμερα επί του θέματος, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές».

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση».

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας, ούτε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση.Ευχαριστώ όλους στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους, είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας”.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 56 νέα κρούσματα – 2.011 συνολικά – Στους 90 οι νεκροί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;