Πανελλήνιες 2020: Πώς θα διεξαχθούν - Σενάριο για 5 μέχρι 8 μαθητές ανά αίθουσα
Πανελλήνιες 2020: Τι αναφέρουν τα μέχρι στιγμής σενάρια για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αίθουσες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Όπως είχε ανακοινωθεί προ καιρού, η ύλη για τις Πανελλήνιες 2020 στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ επρόκειτο να μειωθεί, αφού τα σχολεία παραμένουν κλειστά, λόγω κορωνοϊού κι έτσι έγινε.

Χτες, Πέμπτη 09/04ανακοινώθηκε επισήμως η αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλήνιες 2020 σε ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια) και ΕΠΛΑ (Επαγγελματικά Λύκεια).

Σημειώνουμε ότι η μείωση της ύλης θα πηγαίνει αναλογικά σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ τάξη των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ και, θα είναι σύμφωνα με την πρόοδο που είχε σημειωθεί μέχρι τις 11 Μαρτίου 2020.

Όλες οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες 2020: ?

Η εξεταστέα ύλη στην ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ (Ανθρωπιστικών Σπουδών)

Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη στην ΙΣΤΟΡΙΑ για τα ΓΕΛ

Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη στα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ για τα ΓΕΛ

Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη της Λογοτεχνίας για τα ΓΕΛ

Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη στη ΦΥΣΙΚΗ για τα ΓΕΛ

Η εξεταστέα ύλη ΟΛΩΝ των μαθημάτων για τα ΓΕΛ ΕΔΩ.

Η εξεταστέα ύλη ΟΛΩΝ των μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2020 – Αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων

Σημαντικές αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων 2020 επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας, αφού, πέρα από τη μείωση της ύλης και το ζήτημα των ημερομηνιών της διεξαγωγής τους που απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό και ακόμα παραμένει «στον αέρα», το Υπουργείο αποβλέπει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους καθηγητές, για όσο θα διαρκέσουν οι Πανελλήνιες, λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», θα εξετάζεται μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση την ημέρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει πρόβλεψη να βρίσκονται ανά αίθουσα από 5 έως μόνο 8 μαθητές.

Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια μέχρι 10/05

Υπενθυμίζουμε ότι, σήμερα πριν από λίγο, Παρασκευή 10/04, έγινε γνωστό ότι αναμένεται να παραταθεί έως τις 10 Μαΐου το «λουκέτο» στα σχολεία.

Μέσα στην ημέρα (σήμερα Παρασκευή 10/04) αναμένεται να εκδοθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), κατόπιν εισήγησης των ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να παραδίδουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με εξαίρεση το διάστημα από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Πότε σταματούν τα μαθήματα για Πάσχα

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 ΣΤΟ Νο1 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ, NEOLAIA.GR 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;