Πανελλήνιες 2020: Πότε ανακοινώνεται η μείωση της ύλης
Πανελλήνιες 2020: Αναλυτικά οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες 2020 ξεκίνησαν από τις 30 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσουν μέχρι και σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση θα υποβληθεί, για πρώτη φορά, μέσω email, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση από το αρχείο word και να τη στείλουν με email στο σχολείο τους.

Νίκη Κεραμέως – Πανελλήνιες 2020: Πότε ανακοινώνεται η μείωση της ύλης

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η μείωση της υφιστάμενης ύλης στους υποψήφιους για την Πανελλήνιες 2020.

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, σχετικά με το πώς θα καλυφθεί ο διδακτικός χρόνος: «Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς ή της μείωσης των διδακτικών ωρών», προσθέτοντας ότι «έχουμε πολλά “όπλα στη φαρέτρα” μας για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο» και υπενθυμίζοντας στη συνέχεια ότι η σχολική χρονιά για τις τάξεις εκτός τρίτης Λυκείου ολοκληρώνεται τον Μάιο, συνεπώς μπορεί και να «μπούμε στον Ιούνιο».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα κενά που θα δημιουργηθούν την επόμενη σχολική χρονιά και προκαλούν τις ανησυχίες γονιών, δεδομένου ότι με τη μείωση της ύλης, όλοι οι μαθητές σε όλες τις σχολικές βαθμίδες δε θα έχουν διδαχτεί σημαντικό μέρες της ύλης, η Υπουργός τόνισε τα εξής:

«έχουμε πολλά σενάρια, τα συζητούμε όλα και μόλις πάρουμε την έγκριση από τους ειδικούς θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις».

Η Νίκη Κεραμέως επανάλαβε στη συνέχεια ότι, «ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, όμως σε γενικές γραμμές είμαστε αισιόδοξοι».

Δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, φροντηστήρια, ΙΕΚ

Όσο αφορά στα δίδακτρα, η Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, φροντιστήρια, όχι όμως για παιδικούς σταθμούς.

Δίδακτρα σε φροντιστήρια & ιδιωτικά σχολεία: Πότε θα καταβάλλονται & πότε όχι – Δείτε την απόφαση

Όσο για την εφαρμογή των αποφάσεων για την αναστολή των διδάκτρων, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε τους δύο κανόνες:

1. Όποιες υπηρεσίες δεν παρέχονται, δεν μπορούν να χρεώνονται, όπως μεταφορά, σίτιση.

2. Αν μία δομή δεν κάνει καθόλου την τηλεκπαίδευση, δεν μπορεί να εισπράττει δίδακτρα.

«Από εκεί και πέρα εναπόκειται στα σχολεία να συμφωνήσουν με τους γονείς για τα δίδακτρα» […] «τηλεκπαίδευση δεν είναι μόνο η ταυτόχρονη διδασκαλία, αλλά και ετεροχρονισμένη».

«Αν ένα σχολείο κάνει τηλεκπαίδευση, το κόστος επωμίζεται αποκλειστικά το ίδιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020: Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;