Πανελλήνιες 2020: Πριν το Πάσχα η ανακοίνωση για τη μειωμένη ύλη
Πανελλήνιες 2020: Δείτε τι αλλαγές θα γίνουν και πότε αναμένεται να ανακοινωθούν.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι Πανελλήνιες 2020 θα διεξαχθούν κανονικά στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, αλλά με μειωμένη ύλη από την αναμενόμενη.

Η ύλη, σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού, θα μειωθεί σημαντικά και η μείωσή της θα ανακοινωθεί πριν το Πάσχα, το οποίο πέφτει φέτος στις 19 Απριλίου.  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha, τόνισε επίσης ότι οι Πανελλήνιες αναμένεται να γίνουν τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου με μειωμένη ύλη.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, η ίδια δήλωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, ενώ όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».

“Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία”

Σε σχετικό ερώτημα για το αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία.

Ωστόσο, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη, καθώς τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Επιπλέον, δεδομένου ότι κάθε χρόνο περίπου 90.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις Πανελλήνιες από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα εξετασθεί προσεκτικά ο τρόπος εξέτασής τους.

Πιο συγκεκριμένα, θα εξετασθεί το πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων βάσει των αποστάσεων ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών.

Αυτές οι αποφάσεις όμως θα ληφθούν από το ιατρικό επιτελείο.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:

Πανελλήνιες 2020: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;