Lockdown στα λιμάνια: Αποκλεισμένοι στη θάλασσα Έλληνες ναυτικοί
Έκκληση ενός Έλληνα ναυτικού στο Facebook

Συναγερμός έχει σημάνει στα θαλάσσια ύδατα της χώρας αφού, λόγω κορωνοϊού και γενικού lockdown που έχει επιβληθεί σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας, έχουν «εγκλωβιστεί» περίπου 70-80 Έλληνες ναυτικοί σε πληρώματα 30 ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Τα εν λόγω ιστιοπλοϊκά απέπλευσαν στις αρχές Μαρτίου από τη Δυτική Γαλλία και ύστερα από ταξίδι τριών εβδομάδων, προσεγγίζουν σταδιακά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις ακτές της Αττικής.

Ωστόσο, δεδομένου ότι από τις 19 Μαρτίου 2020 απαγορεύεται ο κατάπλους σκαφών αναψυχής σε οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι, λόγω κορωνοϊού, δεν έχει επιτραπεί στα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών να “δέσουν” σε κάποια μαρίνα της Αττικής ή της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», έχει ενημερωθεί για το ζήτημα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και μία από τις λύσεις που εξετάζονταν μέχρι αργά χθες (02/04), ήταν τα σκάφη να καταπλεύσουν στο Λαύριο και τα πληρώματά τους να παραμείνουν εκεί σε καραντίνα 14 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση του κατάπλου αποφασίστηκε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας διαβεβαιώνοντας ότι «σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία αναζητούμε ελεγχόμενο χώρο, στον οποίο θα καταπλεύσουν με ασφάλεια τα σκάφη».

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονταν μέχρι αργά χθες ήταν να δέσουν τα σκάφη στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine και για τον λόγο αυτό, υπεύθυνοι της μαρίνας άδειασαν τον ένα λιμενοβραχίονα, δημιουργώντας χώρο για περίπου 30 ιστιοπλοϊκά.

Έκκληση ενός εκ των ναυτικών, του Γιώργου Μαλέα, στο Facebook:

«Σε όλο το ταξίδι βλέπαμε τα σύνορα των χωρών να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Φτάσαμε στην Ελλάδα και πληροφορηθήκαμε ότι δεν μας επιτρέπεται να προσεγγίσουμε σε κανένα ελληνικό λιμάνι, καμία μαρίνα. Είμαστε ξυλάρμενοι στη θάλασσα, χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς πετρέλαια. Ζητάμε να καταπλεύσουμε με ασφάλεια σε κάποιο λιμάνι και είμαστε διαθέσιμοι να υποβληθούμε σε ιατρικά τεστ και να παραμείνουμε σε καραντίνα, αλλά πάνω απ’ όλα να είμαστε ασφαλείς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;