Επίδομα 800 ευρώ: Από την ερχόμενη εβδομάδα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε αναλυτικά!

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή για το επίδομα 800 ευρώ – αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που, είτε ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω εντολής δημόσιας Αρχής, είτε βάσει των ΚΑΔ έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η υπεύθυνη δήλωση. 

Αιτήσεις στο supportemployees.yeka.gr

Για να κάνουν την αίτηση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που έχει κάνει ο εργοδότης τους. Εκεί, θα ζητηθούν τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και ο αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης της εκάστοτε εταιρείας.

Εκεί δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ξεπέρασαν τις 10.000 μέχρι στιγμής οι υπεύθυνες δηλώσεις στο supportemployees.yeka.gr από τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, οι οποίες, είτε ανέστειλαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους, λόγω εντολής δημόσιας αρχής, είτε βάσει των ΚΑΔ, έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις στην πλατφόρμα

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ αφορά τους εξής εργαζομένους:

– μισθωτούς των επιχειρήσεων που έκλεισαν προσωρινά με εντολή του κράτους

-μισθωτούς επιχειρήσεων που λειτουργούν με μείωση τζίρου όπως περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών και τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης

– ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με προσωπικό ως 5 άτομα

– ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται

– ανέργους που απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και 18 Μαρτίου.

Το βράδυ της Τρίτης (31/03), ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ από τον μηχανισμό Μέτρων Στήριξης των Εργαζομένων με Εξαρτημένη Εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Σήμερα υποβάλλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 3

Σήμερα, Παρασκευή 03/04, είναι η τρίτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης – επίδομα 800 ευρώ και ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όλοι όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 3 μαζί με τους ενδιαφερόμενους που έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 2 και δεν μπόρεσαν από χθες να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βρίσκεται στο supportemployees.yeka.gr και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με απόφαση του κράτους ή πλήττονται σημαντικά μπορούν να μπουν στην φόρμα και να υποβάλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένου.

Τα στοιχεία που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού IBAN
  • αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης της εκάστοτε εταιρείας

Υπεύθυνες Δηλώσεις καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Εργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, είτε πλήττονται σημαντικά.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην ιστοσελίδα «supportemployees.yeka.gr».

Μόλις αυτά ταυτοποιηθούν, θα ακολουθήσει η έγκριση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Για τη διαδικασία λήψης αποζημίωσης ειδικού σκοπού απαιτείται ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ των οποίων η επιχείρηση έχει αναστείλει τη λειτουργία της:

1. Υπεύθυνη Δήλωση των εργαζομένων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού

2. Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις Εργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr).

3. Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης της παραγράφου 2 του άρθρου δεύτερου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α’ 68).

4. Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό, στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πραγματοποιείται εντός του χρονικού διαστήματος από 1/4/2020 μέχρι και 10/4/2020, ως εξής : 

Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1

Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2

Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3

Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4

Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5

Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6

Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0

Ωστόσο, όποιος εργαζόμενος προσπαθήσει να κάνει αίτηση νωρίτερα και όχι με βάση το ΑΦΜ του, τότε θα του βγάζει το μήνυμα ότι η πρόσβαση για το ΑΦΜ που τελειώνει, για παράδειγμα σε 5, θα είναι ανοιχτή στις 5 Απριλίου.

Για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, όπως ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, η αίτηση στην πλατφόρμα θα υποβάλλεται μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιδόματα 800 και 600 ευρώ – Βρούτσης: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους (Vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;