Πέτσας για απαγόρευση κυκλοφορίας: Λιγότερες και πιο σύντομες μετακινήσεις - Τι είπε για το Πάσχα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο γενικότερο πλαίσιο της απαγόρευσης των μετακινήσεων, λόγω εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση εξετάζει να εφαρμόσει νέα μέτρα, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο κανάλι του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η κυβέρνηση εξετάζει τα συγκεκριμένα μέτρα, λόγω του ότι παρατηρείται κατάχρηση, τόσο στον ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων, όσο και στη διάρκειά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί στις εξόδους, με τους πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, να είναι σύντομες».

Όπως διαμήνυσε ο ίδιος, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, το μέτρο εξετάζεται να τεθεί σε ισχύ και για άλλες περιοχές πόλεων της Ελλάδας, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033, ώστε να αναφέρεται η ώρα».

“Φέτος δε θα σουβλίσουμε αρνί το Πάσχα”

Σε ό, τι αφορά το Πάσχα 2020, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού «δεν θα σουβλίσουμε αρνί».

Επιπλέον, ερωτηθείς για τη Μεγάλη Εβδομάδα, σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τελεστούν οι Θείες Λειτουργίες, κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του:

“Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε»”.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, είναι ένα σημείο (σ.σ. ο χώρος του σουβλίσματος) που μαζεύεται κόσμος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 Δήμους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
0 - 0
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;