Κορωνοϊός στην Κίνα: Μεγάλη αύξηση των διαζυγίων λόγω εγκλεισμού
Αύξηση των διαζυγίων και των αναφορών για ενδοοικογενειακή βία κατά την διάρκεια του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού σημειώθηκε στην Κίνα.

Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησε από την Κίνα, η οποία απ’ ότι φαίνεται σιγά σιγά ξεπερνάει την κρίση που προκλήθηκε από τον ιό. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την διάδοση του κορωνοϊού, όμως, είχε λάβει αρκετά αυστηρά μέτρα, όπως η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους.

Αυτό ανάγκασε χιλιάδες Κινέζους και Κινέζες πολίτες να μείνουν στο σπίτι με την οικογένειά τους και να περάσουν πολύ χρόνο μαζί τους. Και ενώ αυτό θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν κάτι θετικό, φαίνεται πως είχε αρνητικές συνέπειες.

Σύμφωνα με άρθρο της Sheridan Prasso στη Bloomberg, τα ποσοστά διαζυγίων μετά τον εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού στην Κίνα είναι ανησυχητικά και ταυτόχρονα προειδοποιητικά για τις υπόλοιπες χώρες που ουσιαστικά τώρα διανύουν ως επί το πλείστον την περίοδο του εγκλεισμού λόγω μέτρων που επιτάσσουν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο άρθρο της Bloomberg αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε μία πόλη της κεντρικής Κίνας που ονομάζεται Xian, οι εργαζόμενοι δεν προλάβαιναν να πιουν νερό λόγω των πολλών αιτήσεων διαζυγίου υποβάλλονταν από πολίτες στο αντίστοιχο site της κυβέρνησης στα μέσα Μαρτίου και έπρεπε να τα επεξεργαστούν.

Ωστόσο, εκτός από τα συναινετικά διαζύγια, υπάρχουν πολλές αιτήσεις διαζυγίων λόγω ενδοοικογενειακής βίας, η οποία λόγω του εγκλεισμού φαίνεται ότι παρουσίασε και στην Κίνα έξαρση. Σύμφωνα με το online περιοδικό Sixth Tone της Σανγκάης, η αστυνομία σε μία περιοχή κοντά στον ποταμό Yangtze στην επαρχία του Hubei, η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη της Γιουχάν απ’ όπου και ξεκίνησε η πανδημία, έλαβε συνολικά 162 αναφορές για ενδοοικογενειακή βία μέσα στον Φεβρουάριο, δηλαδή  3 φορές περισσότερες  απ’ ότι τον Φεβρουάριο του 2019 που μετρούσε μόλις 42.

Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα ήλπιζε η Κινεζική κυβέρνηση, η οποία όταν ξέσπασε η πανδημία και ελήφθησαν τα μέτρα απαγόρευση της κυκλοφορίας κρέμασε σε αρκετές περιοχές αφίσες παρακινώντας τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τον εγκλεισμό για να υποστηρίξουν το έθνος… κάνοντας παιδιά!

Για παράδειγμα στο παρακάτω πανό που υπάρχει έξω από ένα γραφείο που σε βοηθάει να δημιουργήσεις οικογένεια (Family Planning Office) στην επαρχία Henan αναγράφεται το εξής:

“Όσο κάθεστε στο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, το μέτρο σχετικά με την απόκτηση δεύτερου παιδιού έχει χαλαρώσει, οπότε μπορείτε να συνεισφέρετε στο έθνος κάνοντας ένα δεύτερο παιδί.”

Φυσικά, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι σύντροφοι έχουν ξαναβρεί την μεταξύ τους χημεία και έχουν έρθει πιο κοντά, αλλά τα γεγονότα μάλλον δείχνουν πως δεν αποτελούν την πλειονότητα.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός – Αναστολή συμβάσεων και παράλληλη τηλεργασία: Δείτε την εγκύκλιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;