Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με την Πασχαλινή έξοδο; - Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;
Όσα δήλωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας για την αποτροπή της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα. Οι κυβερνήσεις όλων των κρατών παίρνουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου ιού. Μάλιστα, μέχρι τα μέσα Απρίλη λέγεται ότι τα πράγματα είναι αρκετά κρίσιμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

“Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε, καλό είναι να το λέμε από τώρα.”

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή ένα μήνα και εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού θα ήταν λάθος να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε δηλώσει νωρίτερα τα εξής:

“Στις 15 Απριλίου θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που πήραμε.

Έχουμε έναν πολύ κρίσιμο μήνα μπροστά μας» και προειδοποίησε πως «κανείς δεν πρέπει να χαλαρώσει, πρέπει να μείνουμε σπίτι.”

Για την μέχρι τώρα εξάπλωση του ιού, o Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης. Φαίνεται ότι με τα μέτρα που έχουν παρθεί, η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται. Ενώ, προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος θα είναι “πάρα πολύ κρίσιμος” και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση των μέτρων μέχρι τότε. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας.

Όσον αφορά τα σχολεία, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το τι θα πουν οι ειδικοί. Όπως τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα, θα ακολουθηθούν οι οδηγίες αυτές.

Όταν ερωτήθηκε για τις Πανελλήνιες 2020, απάντησε ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και είπε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού. Όπως σημείωσε στην τηλεόραση του Open, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Εξετάσεις IELTS: Ανακοίνωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;