Υπουργείο Εσωτερικών: Έκκληση να μην φεύγει ο κόσμος στα χωριά λόγω κορωνοϊού
Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κόσμο να μην φεύγει στα χωριά και αναφέρθηκε στις άδειες ειδικού σκοπού του Δημοσίου λόγω του κορωνοϊού.

O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε έκκληση στον ελληνικό λαό, προκειμένου να συμμορφωθεί με τα μέτρα της κυβέρνησης που σκοπεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ζήτησε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην φεύγουν στα χωριά τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα. Μην πηγαίνετε στα χωριά σας. Κάνετε μεγαλύτερο κακό. (…) Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη μέρα, ιδίως για να είναι εδώ οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση. Αν ένας άνθρωπος είναι φορέας του ιού και δεν έχει ασθενήσει και συναντήσει ηλικιωμένους στον τόπο καταγωγής του, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Θα μεταδοθεί ο ιός, θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ το σύστημα υγείας. Αυτοί οι άνθρωποι πολύ πιο δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν και γενικά η κατάσταση θα εκτραχυνθεί»

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε:

“Σε μια κοινωνία για να πάνε μπροστά τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρό και το κράτος, πρέπει να είναι σοβαροί και οι πολίτες. Σε αυτή την κρίση πρέπει να είμαστε ένα και να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι μας, είμαστε με την οικογένειά μας, περνάμε όσο γίνεται καλύτερα μέσα στο σπίτι γιατί αυτό είναι συνθήκη και προϋπόθεση υγείας και ασφάλειας καθενός από εμάς και όλης της κοινωνίας μαζί.”

Ακόμη ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην άδεια ειδικού σκοπού του Δημοσίου λέγοντας ότι θα πάρει παράταση, αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

“Εφόσον υπάρχει παιδί που είναι στο ηλιακό όριο που είπαμε, κάτω των 15 ετών, από τη στιγμή που γεννιέται έως 15, ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή παιδικό σταθμό ή αν το κράταγε κάποιος παππούς ή γιαγιά στο σπίτι, ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα της ειδικής άδειας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Έβδομος νεκρός στη χώρα μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;