Κορωνοϊός στην Ευρώπη: Το YouTube ρίχνει την ποιότητα του streaming
Το YouTube "χαμηλώνει" την ποιότητα του streaming λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Το YouTube αποφάσισε να ρίξει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη με σκοπό να αποσυμφορηθούν τα δίκτυα, τα οποία έχουν επιβαρυνθεί αρκετά δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Εκπρόσωπος της Google στην οποία ανήκει το Youtube δήλωσε σχετικά «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στελέχη των κυβερνήσεων και παρόχους δικτύων για να ελαχιστοποιήσουμε την πίεση στο σύστημα, παρέχοντας ταυτόχρονα καλή εμπειρία στους χρήστες».

Η απόφαση του Youtube αντιστοιχεί σε αυτήν του Netflix που χθες ανταποκρίθηκε στην έκκληση Ευρωπαίων αξιωματούχων προς τις υπηρεσίες streaming αλλά και προς τους χρήστες, να επιστρέψουν σε χαμηλότερη ανάλυση βίντεο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα συνδεσιμότητας στα ήδη επιβαρυμένα δίκτυα.

Οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ευρώπη, από την Vodafone έως την Deutsche Telekom αναφέρουν μεγάλη διαδικτυακή κίνηση τις τελευταίες ημέρες λόγω της επικρατούσας κατάστασης. Με αυτό τον τρόπο ανάγκασαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν να λάβει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν «καταρρεύσεις» του Διαδικτύου.

Ο Τιερί Μπρετόν “αγκάλιασε” την απόφαση του YouTube αναρτώντας την είδηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:


Δείτε επίσης: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Όγδοος νεκρός στη χώρα μας

Κομισιόν σε Netflix: Χαμηλώστε την ανάλυση για να έχουμε όλοι πρόσβαση στο ίντερνετ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;