Κορωνοϊός: Καταπολέμηση της αισχροκέρδειας με πρόστιμα ως 1 εκατ. ευρώ
Δείτε αναλυτικά τι θα συμβεί με τα πρόστιμα προκειμένου να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας εν μέσω πανδημίας λόγω κορωνοϊού αναμένεται να λάβει τα αντίστοιχα μέτρα.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δρομολογείται από το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια Υπουργεία θα περιγράφονται με σαφήνεια σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις των προϊόντων αποτελούν αισχροκέρδεια.

Στην συγκεκριμένη ΠΝΠ θα προσδιορίζεται σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις θα θεωρούνται αισχροκέρδεια, αφού θα λαμβάνεται υπόψη το μεσοσταθμικό ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρεία παραγωγής, προμήθειας και διάθεσης προϊόντων πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Ουσιαστικά θα ορίζεται ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι τα διοικητικά πρόστιμα αναλόγως την περίπτωση αναμένεται να ξεκινούν από 1.000 ευρώ και να φθάσουν το 1 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ” ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε τα εξής: «Τα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια θα είναι πολύ αυστηρά. Οι κυρώσεις θα είναι και ποινικές. Τα συνεργεία είναι έξω και παρακολουθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι λίγα τα κρούσματα αισχροκέρδειας (…) Θα είμαστε αμείλικτοι σε όσους πάνε να αισχροκερδίσουν. Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά και παραδειγματικά.”

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι κρίνεται αναγκαία η λειτουργία των σούπερ μάρκετ όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμη και αν χρειαστεί η πρόσληψη νέου προσωπικού, ώστε να νιώθουν άνετα οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους.

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές ο ίδιος ξεκαθάρισε:

«Ό,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει. Παραμένουν τα χαρτικά, όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαικές αγορές – ρούχα, εσώρουχα, κηπευτικά κ.α. Άρα θα υπάρχει χώρος και να απομακρυνθούν οι πάγκοι ο ένας από τον άλλο.»

Αναφορικά με τις διαφημίσεις, οι οποίες προωθούν προϊόντα όπως αντισηπτικά και μάσκες σε υψηλότερες τιμές θα δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Ανάπτυξης να παρεμβαίνει για τη διακοπή των διαφημιστικών μηνυμάτων, ενώ θα διενεργείται και έλεγχος στις συγκεκριμένες εταιρείες απ’ τα κλιμάκια των ελεγκτών.

Τέλος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωστοποίησε, επί της ουσίας, πως θα επιτρέψει στους παραγωγούς να θέσουν ανώτατη τιμή μεταπώλησης των προϊόντων τους ώστε να δεσμευτούν και οι τιμές λιανικής.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δικαιούνται βοήθημα – ειδική αποζημίωση μέχρι 400 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
90'
0 - 0
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;