Κορωνοϊός: Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για την απάτη με τη δήθεν ενημέρωση στο σπίτι για τον ιό - Δείτε αναλυτικά
Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους πολίτες για επιτήδειους που γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι με την πρόφαση ότι ενημερώνουν για τον κορωνοϊό.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει και τη χώρα μας και τα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 45. Πέρα από την ανησυχία, όμως, για τον ιό, η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών για μία νέα απάτη με πρόσχημα την ενημέρωση για την επιδημία που έχει ξεσπάσει.

Σύμφωνα με διάφορες καταγγελίες που έχουν γίνει στην ΕΛ.ΑΣ, άτομα εμφανίζονται σε σπίτια επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας και θέλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κορωναϊό. Αρκετοί από αυτούς μπορεί να διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.

Το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που να επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. σε ενημέρωσή της προς τους πολίτες υπογραμμίζει τα εξής:

“Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης» και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).”

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα. Από αυτά, το ένα περιστατικό είναι σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένο. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες επαφές των κρουσμάτων αυτών έχουν ιχνηλατηθεί από τις υγειονομικές αρχές, σε μία μεγάλη προσπάθεια να καθυστερήσει η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας. Οι αρχές ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αυτές μεταδίδονται με δελτία και συνεντεύξεις τύπου και όχι από σπίτι σε σπίτι!

Δες ακόμα: Κορωναϊός: Έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;