Κορωναϊός: Οι νεκροί ανέρχονται στους 14 στην Ιταλία - Αύξηση των κρουσμάτων
Αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωναϊού στην Ιταλία.

Η Ιταλία ήταν μία από τις πρώτες χώρες επί ευρωπαϊκού εδάφους που διαγνώστηκαν θετικά κρούσματα του κορωναϊού, ενώ υπήρξαν και θάνατοι.

Τις τελευταίες ώρες οι θάνατοι εξ’ αιτίας του κορωναϊού στην γειτονική χώρα έφτασαν τους 14, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 500. Για την ακρίβεια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 524 στην Ιταλία, ενώ ο κορωναϊός φαίνεται ότι βρίσκεται σε έξαρση κυρίως στην Βόρεια Ιταλία.

Μάλιστα ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό βρίσκεται και ποδοσφαιριστής , ο οποίος αγωνίζεται στον πρώτο όμιλο της Serie C.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει οικονομική ενίσχυση προκειμένου να βοηθήσει όλους όσους επλήγησαν οικονομικά από τον ιό, μια και οι επιπτώσεις του κορωναϊού επεκτάθηκαν και στις οικονομικές δραστηριότητες των περιοχών λόγω των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν.

Σε ομιλία του στην ιταλική Γερουσία ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε:

«Λάβαμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα.”

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατή ευελιξία προκειμέν ου να αντιμετωπιστεί η μείωση της οικονομικής ανάπτυξης που αναμένεται λόγω των μέτρων που αναγκαστικά πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη του κορωναϊούκαι της περαιτέρω έξαρσής του.

Δείτε επίσης: Κορωναϊός – Αθήνα: Το τρίτο κρούσμα είναι μια γυναίκα 40 ετών – Νοσηλεύεται στο Αττικόν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;