Διενθής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας 2019: Η ημέρα που τιμάμε την ελεύθερη έκφραση
Σήμερα, 23/11, είναι η Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας 2019.

Η Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας 2019 είναι σήμερα, Σάββατο 23/11. Η ημέρα αυτή αφορά την παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και, σε πολλές περιπτώσεις, την ατιμωρησία των δραστών.

Διοργανώνεται με πρωτοβουλία της μ.κ.ο. “Διεθνής της Ελευθερίας της Έκφρασης” («International Freedom of Expression», IFEX) κάθε χρόνο στις 23 Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή εορτάζεται προς ανάμνηση της Σφαγής του Αμπατουάν, που συνέβη στις 23 Νοεμβρίου 2009. Τότε, ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος στην πόλη Αμπατουάν της νήσου Μιντανάο των Φιλιππίνων με 58 πτώματα. Τα 32 από αυτά τα πτώματα, ανήκαν σε εργαζόμενους τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αντιπολιτεύονταν τον ισχυρό άνδρα της περιοχής Αντάλ Αμπατουάν.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επίθεση κατά εκπροσώπων του Τύπου, σε ότι έχει να κάνει με τον αριθμό των θυμάτων. Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε ο τάφος αυτός, μέχρι και σήμερα, η υπόθεση “σέρνεται” στα δικαστήρια των Φιλιππίνων.

Η εταιρεία IFEX με τη Διεθνή Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας στοχεύει στην ενημέρωση της παγκόσμια κοινής γνώμης για το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, μουσικών και συγγραφέων, αλλά και στην απόδοση δικαιοσύνης σε όσους το παραβιάζουν. Η καθιέρωσή της χαιρετίστηκε και από τον ΟΗΕ το 2012.

Η IFEX εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά. Μάλιστα, διατηρεί οργανώσεις σε 80 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια οργάνωση.

Δες ακόμα: Αυτός είναι ο απάνθρωπος τρόπος που τιμωρούσαν μια κουτσομπόλα τον Μεσαίωνα! (photo)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;