Μιχάλης Δερτούζος: O Έλληνας οραματιστής του διαδικτύου έγινε doodle!
O Μιχάλης Δερτούζος είναι ο άνθρωπος της ημέρας για τη Google!

Ο Μιχάλης Δερτούζος είναι ο άνθρωπος, στον οποίον αποφάσισε η Google να αφιερώσει το σημερινό της doodle.

Ο διακεκριμένος καθηγητής και και διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών (LCS) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT), Μιχάλης Δερτούζος ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και προσπάθησε να δημιουργήσει πολλά μέσα από έρευνες και μελέτες που αφορούσαν στην επιστήμη των υπολογιστών και του διαδικτύου.

Προέβλεψε από πολύ νωρίς την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, και μαζί με τον επίσης ερευνητή του ΜΙΤ Νίκολας Νεγρεπόντε υπήρξε από τους πρωτοπόρους σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας, ανάμεσα στους οποίους και τον Παγκόσμιο Ιστό.

Το γνωστό σε σε όλους, Web 2.0, το οποίο περιλαμβάνει την εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια από τις μεγάλες συνεισφορές του καθηγητή στο μέλλον του διαδικτύου.

Γεννημένος τον Νοέμβριου του 1936 στην Αθήνα, ο Μιχάλης Δερτούζος έδειξε από μικρός την αγάπη του για την τεχνολογία, παρόλο που μεγάλωσε δύσκολα, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου. Ο πατέρας του ήταν ναύαρχος και η μητέρα του πιανίστρια.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και πήρε υποτροφία για το 1954 από το Ιδρύμα Φουλμπράιτ και βρέθηκε στην Αμερική, καθώς ήταν πολύ καλός στα μαθηματικά.  Ένα άρθρο ήταν αυτό που τον βοήθησε να καταλάβει πως η τεχνολογία. θα είναι αυτή που θα του χαρίσει την απαραίτητη αναγνώριση και έτσι ασχολήθηκε πιο έντονα με αυτή.

Το 1974 ανέλαβε τα ηνία του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, του περίφημου ως τα σήμερα LCS (Laboratory for Computer Science).

Ο διακεκριμένος καθηγητής έφυγε από τη ζωή στις 27 Αυγούστο του 2001 στη Βοστόνη.

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;