Εξεταστική: 5 τρόποι για να ξεκινήσεις διάβασμα και να μη βαριέσαι!
Μπορείς να κάνεις την εξεταστική να μοιάζει με «παιχνίδι»!

Η εξεταστική ξεκινά και ενώ εσύ ήσουν διακοπές και απολάμβανες χαλαρές στιγμές, τώρα καλείσαι να δώσεις μαθήματα!

Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξεταστική, όταν επιστρέφουν από διακοπές (το έχουμε περάσει και ξέρουμε ακριβώς πως νιώθεις!). Όμως, πρέπει να στρωθείς και να ξεκινήσεις διάβασμα για να περάσεις κάποιο μάθημα.

Υπάρχει λύση στην ταλαιπωρία της εξεταστικής και μπορείς να τσεκάρεις κάποιους τρόπους, παρακάτω, για να μη βαριέσαι να διαβάσεις!

1. Ενδιαφέρον.

Δείξε ότι σε ενδιαφέρει να διαβάσει και προσπάθησε να πείσεις τον εαυτό σου πως το μάθημα και οι σημειώσεις είναι ακριβώς αυτά που θέλεις να βλέπεις μπροστά σου.

2. Φώναξε έναν φίλο.

Το διάβασμα μπορεί να γίνει διασκεδαστικό αν έχεις παρέα. Κάλεσε κάποιον συμφοιτητή σου σπίτι, αράξτε, πείτε τα νέα σας και έπειτα στρωθείτε στο διάβασμα. Θα μπορέσετε να κάνετε ακόμη και κουίζ ή να ανταλλάξετε σημειώσεις. Άσε που θα κάνεις και ευχάριστα διαλείμματα.

3. Δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα.

Βάλε μουσική, συμμάζεψε το χώρο σου και αν είσαι ρομαντική ψυχή, άναψε κεριά. Θα σε χαλαρώσει και θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς.

4. Φτιάξε τεστάκια.

Μπορείς να δημιουργήσεις δικά σου τέστ και να τα απαντάς (χωρίς να κλέβεις,ε!). Μάλιστα, μόλις τα τελειώσεις, επιβράβευσε τον εαυτό σου και κάνε σε αυτόν ένα δωράκι! Τύπου παρήγγειλε ένα burger!

5. Παίξε με τα χρώματα.

Χρησιμοποίησε διάφορα χρωματιστά στυλό όταν γράφεις ή σημειώνεις. Τα μάτια σου θα βλέπουν χρώματα και θα ξεγελάς τον εαυτό σου. Τα χρώματα φέρνουν ευχαρίστηση σε σχέση με το μαύρο των γραμμάτων.

Δες και αυτό: Εξεταστική: Ακαδημαϊκοί αποκαλύπτουν τους 6 λόγους που δεν περνάς τα μαθήματα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 5 
 1 
 4 
 3