Μόλις έμαθα πως δεν πρέπει να λέμε «Macbeth» μέσα σε ένα θέατρο και αυτός είναι ο λόγος!
Μην το πεις γιατί θα «στη μπουν»!

Δε θα σταματήσουμε ποτέ να μαθαίνουμε πράγματα σε αυτή τη ζωή!

Οι ηθοποιοί έχουν έναν όρο όταν πρόκειται να παίξουν στη σκηνή κάποιου θεάτρου και αυτός είναι να μην ακουστεί από κανενός το στόμα η λέξη «Macbeth»! Μπορεί να σου φαίνεται ακραίο αλλά ειδικά όσοι ηθοποιοί παίζουν σε παραστάσεις του Broadway, δεν ανεβαίνουν στη σκηνή αν ακουστεί η συγκεκριμένη λέξη γιατί είναι σύμφωνα με όσα λένε, γρουσούζικη.

Το έργο του William Shakespeare, «Macbeth», θεωρείται καταραμένο και μάλιστα ένας μύθος αναφέρει πως η γυναίκα που υποδύθηκε για πρώτη φορά τη  Lady Macbeth πέθανε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του έργου, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποδυθεί ο ίδιος ο δημιουργός τον ρόλο.

Είναι huge deal για πολλούς ηθοποιούς η συγκεκριμένη κατάρα και για αυτό έχουν δημιουργήσει και κάποια τελετουργικά για να την απομακρύνουν,όπως να φεύγουν από το κτίριο όπου γίνεται η παράσταση και να επιστρέφουν, να γυρίζουν τρεις φορές γύρω από τον εαυτό τους και άλλα πολλά.

Και το κοινό παντώς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τη συγκεριμένη λέξη, καθώς πιστεύουν πως θα έχει κακή έκβαση η παράσταση που θα παρακολουθήσουν!

Δες και αυτό: 25 εικονικοί ρόλοι που παραλίγο να πάρουν άλλοι ηθοποιοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;