ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πότε θα προκηρυχθούν οι 30.000 θέσεις εργασίας για ανέργους;
ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Δείτε αναλυτικά!

Η μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία είναι έτοιμη να εκδοθεί. Θα αφορά 30.000 θέσεις εργασίας για ανέργους.

Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν από τον Ιούνιο και μετά, και θα είναι για οκτάμηνες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.

Ο προγραμματισμός που έχει γίνει από το υπουργείο Εργασίας, θέλει οι συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης να διαχωρίζονται ως εξής: 25.000 στους Δήμους και 5.000 στις Περιφέρειες.

Ο στόχος του “ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία” είναι να τεθεί άμεσα σε λειτουργία η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλωθούν οι ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις, από όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Εάν τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τότε τον Ιούλιο θα προκύψουν οι τελικοί ωφελούμενοι και θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις.

Όλα αυτά είναι προσανατολισμένα στην κατεύθυνση της προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας να αξιοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγεται η δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης, όσο γίνεται πιο στοχευμένων, ανά Περιφέρεια.

Στις καινοτομίες που ετοιμάζονται συγκαταλέγεται και η χορήγηση πιο εξειδικευμένης πιστοποίησης για όσους επιλεχθούν να δουλέψουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε τεχνικά επαγγέλματα (πχ κηπουροί, χτίστες κλπ). Η πιστοποίηση θα χορηγείται από τα αρμόδια Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Όπως καταλαβαίνουμε, η προκήρυξη δεν πρόκειτα να αργήσει και πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;