Προνοιακά επιδόματα 2018: Μάθε πως θα κάνεις αίτηση - Οδηγίες για δικαιούχους
Προνοιακά επιδόματα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Αιτήσεις Προνοικά Επιδόματα 2018 – Τα 10 βήματα

1. Η αίτηση υποβάλλεται, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ από προσωπικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα άτομα που δεν διαθέτουν υπολογιστή ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν να απευθύνονται σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των κέντρων κοινότητας των δήμων της Αττικής ή στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ (Πατησίων 30).

2. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης απαιτεί τα εξής στοιχεία:

α) Καταχώρηση ΑΜΚΑ–ΑΦΜ

β) Εμφάνιση προσυμπληρωμένων στοιχείων και συμπλήρωση στοιχείων που λείπουν, όπως προσωπικά στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία αντιπροσώπου, κατηγορία δικαιούχου, κ.ά.

γ) Επιλογή επιδόματος/προγράμματος (π.χ. τυφλότητας, κλπ), καθώς και τυχόν πρόσθετων λόγων εξέτασης από τα ΚΕΠΑ (π.χ. απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας).

δ) Ασφαλιστικό στάτους: Τυχόν σύνταξη από άλλον φορέα, νοσηλεία σε ίδρυμα ή προνοιακή μονάδα, κ.ά.

ε) Συμπλήρωση IBAN.

στ) Αποθήκευση.

3. Μετά την αποθήκευση της αίτησης, δημιουργείται στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας, αποδίδεται στον αιτούντα κωδικός εισόδου στο πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠΑ και αυτός παραπέμπεται στο θεράποντα γιατρό της κύριας πάθησης.

4. Ο γιατρός της κύριας πάθησης, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, συμπληρώνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ το φάκελο αναπηρίας με το εισηγητικό και αποστέλλει ηλεκτρονικά το φάκελο στα ΚΕΠΑ.

5. Ο αιτών ενημερώνεται με sms και email για την ημερομηνία εξέτασής του.

6. Η απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό σύστημα των ΚΕΠΑ και ο αιτών ενημερώνεται με sms και email, ώστε να εισέλθει με τον κωδικό του και να λάβει γνώση. Μπορεί να δηλώσει, αν αποδέχεται την απόφαση ή μπορεί εντός προθεσμίας 10 ημερών να προσφύγει σε δευτεροβάθμια επιτροπή.

7. Στη δευτεροβάθμια επιτροπή διεκπεραιώνεται η προσφυγή με τον ίδιο τρόπο.

8. Η τελεσίδικη απόφαση αποστέλλεται ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠΑ στον ΟΠΕΚΑ. Εφόσον στον ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας εμφανίζονται να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την απονομή του επιδόματος, εγκρίνεται η αίτηση.

9. Η καταβολή του επιδόματος γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ, μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώθηκε από τον αιτούντα και στον οποίο εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

10. Η καταβολή της παροχής σε χρήμα ισχύει από την 1η του επόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία εξέτασής του από τα ΚΕΠΑ.

Προηγούμενο   Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;