Master chef τουλάχιστον και Καλή Χρονιά!
4) Τάρτα με γαλοπούλα, κίτρινα τυριά και πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα
- 400 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας (βραστό ή ψητό)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ)
- 3 αυγά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και αφήνετε εκτός ψυγείου τη ζύμη για 20 με 30 λ, μέχρι να μαλακώσει. Απλώνετε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα έτσι ώστε να σκεπάζει τον πάτο και τα τοιχώματα και τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της.
- Κόβετε τη γαλοπούλα σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη γαλοπούλα, τον μαϊντανό και τα τριμμένα τυριά.
- Σπάζετε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αναμιγνύετε το μείγμα της γαλοπούλας με το μείγμα των αυγών και αδειάζετε τη γέμιση στη ζύμη.
- Ψήνετε για 45-50 λ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.
Σημείωση: Για να γίνει πιο τραγανή η ζύμη, τη προψήνετε σκέτη, χωρίς τη γέμιση, για 10 λ, και αφού κρυώσει την αλείφετε με λίγο ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο.
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Επιστήμες
Μερική Απασχόληση
31-01-2024
Ξηροκρηνη
400
Μόδα - Ομορφιά
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..