Τα 10 οφέλη του να έχεις κατοικίδιο! -Πως μας βοηθούν ψυχολογικά και σωματικά
Δες εδώ και κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη!

Το να ζει κανείς με κατοικίδιο είναι μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή και πριν κανείς υιοθετήσει ένα ζωάκι πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη, τις ώρες που θα πρέπει να αφιερώνει στο να μεγαλώσει το ζώο καλά, τα χρήματα που θα χρειάζεται να ξοδεύει, αλλά κυρίως τη χαρά και την αγάπη που πρόκειται να λάβει σαν αντάλλαγμα.

Πέρα όμως από αυτά, υπάρχουν και κάποια facts για τη ζωή με κατοικίδια που πιθανότητα δε γνώριζες:

1)Καταπολεμούν την κατάθλιψη

Πολλοί ψυχολόγοι, κυρίως στο εξωτερικό, εφαρμόζουν το “pet therapy” για να αντιμετωπίσουν τη βαριά κατάθλιψη. Προτείνουν δηλαδή σε ανθρώπους που παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας να υιοθετήσουν ένα ζωάκι. Κι αυτό διότι, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, συχνά έχουν την αίσθηση ότι δεν έχουν αγάπη στη ζωή του, ότι κανείς δεν τους αγαπά. Η ανιδιοτελής και χωρίς όρια αγάπη που προσφέρει ένα κατοικίδιο στο αφεντικό του είναι ικανό να τους αλλάξει αυτή την πεποίθηση.

2)Βοηθούν στη μείωση του άγχους και του στρες

Το να χαϊδεύεις και να παίζεις με τον σκύλο, τη γάτα, το χάμστερ ή το παπαγαλάκι σου, καθώς επίσης και το να παρατηρείς το χρυσόψαρό σου στο ενυδρείο να κολυμπά, μπορεί αποδεδειγμένα να καταστείλει τα έντονα συμπτώματα του στρες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνονται τα επίπεδα σερότονινης στον οργανισμό, ορμόνης της ευτυχίας και πέφτουν τα επίπεδα της κορτιζόλης.

3)Ρίχνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης

Ένα κατοικίδιο ευτυχισμένο μπορεί να ρυθμίζει την πίεση σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Σε μελέτη που έγινε σε 240 παντρεμένα ζευγάρια, οι ιδιοκτήτες τους είχαν χαμηλότερη πίεση και μικρότερο καρδιακό ρυθμό, σε σχέση με τα ζευγάρια που είχαν κατοικίδιο. Σε έτερη μελέτη φάνηκε ότι τα παιδιά με υπέρταση που είχαν ζώα που τα φρόντιζαν είχαν χαμηλότερη πίεση, ειδικότερα όταν τα χάιδευαν.
4)Κατεβάζουν την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια
Σε μελέτη που έγινε από ειδικούς, παρατηρήθηκε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Η διάγνωση μάλιστα αυτή, ίσχυε σε όλες τις περιπτώσεις. Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά εικάζουν πως είναι λόγο του τρόπου ζωής των ανθρώπων με σκύλο. Η φυσική άσκηση για τη βόλτα του σκύλου, καθώς και η καλύτερη διατροφή δύνανται να συμβάλλουν. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων γενικά φαίνεται να σκέφτονται και να προσέχουν περισσότερο την υγεία και τον εαυτό τους.
5)Καταπολεμούν τις αλλεργίες
Οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν και αναπτυχθούν σε σπίτι όπου υπάρχει σκυλί ή γάτα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες. Το ίδιο συμβαίνει και στα σπίτια όπου υπάρχουν φάρμες με μεγάλα ζώα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;