ΔΕΗ: Ανακοινώθηκαν ΜΕΙΩΣΕΙΣ στους λογαριασμούς - Ποιους αφορούν;
Δείτε αναλυτικά!

Ο κύριος Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως το Νοέμβριο θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση οι αλλαγές του τρόπου τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ)   ενώ επίκεινται και αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

«Ξεκίνησαν οι Κυκλάδες που τελειώνουν φέτος και μετά είναι η διασύνδεση της Κρήτης που θα ολοκληρωθεί ως το 2020 όπου τα ΥΚΩ θα έχουν μειωθεί στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί. Ο τρόπος που τιμολογείται η ενέργεια έχει τη μορφή μιας σκάλας με απότομα σκαλοπάτια. Το εντοπίσαμε πέρσι όπου με αυξημένη κατανάλωση άλλαζες σκαλοπάτι. Η βασική αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση να υπάρξει εξομάλυνση σε αυτού του είδους την τιμολόγηση που προϋπήρχε», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Επιπλέον δήλωσε ότι θα θα αλλάξει το κοινωνικό τιμολόγιο με στόχο την ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων, «ώστε να ανατραπούν οι αδικίες που ακούμε κατά καιρούς».’

Έκπτωση μέχρι 80% στο ρεύμα στους δικαιούχους του ΚΕΑ

Άμεσα αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με την οποία θα παρέχεται μεγάλη έκπτωση στους καταναλωτές ρεύματος που ταυτόχρονα είναι και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Την παρέμβαση προανήγγειλε πρόσφατα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνοντας λόγο για ένα «δικαιότερο και πιο διάφανο» κοινωνικό τιμολόγιο.

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι όσοι καταναλωτές λαμβάνουν ΚΕΑ, θα έχουν έκπτωση μέχρι και 80% στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σταδιακά αυτό θα κλιμακώνεται μέχρι το 20% ανάλογα με την περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση τους.

Μη ξεχνάς: ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ – Ανοιχτές αιτήσεις

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
17:15
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;