Το Getty Images αλλάζει πολιτική - Όχι άλλο ρετούς!
Τέλος οι επεξεργασμένες φωτογραφίες στο συγκεκριμένο μέσο!

Το Getty ανακοίνωσε πως στο εξής θα σταματήσει να ρετουσάρει τα μοντέλα που θα ποζάρουν στις φωτογραφίες του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους συνεργάτες του αναφέροντας πως από την 1η Οκτωβρίου  «απαιτεί να μην υποβάλετε σε εμάς κανένα δημιουργικό περιεχόμενο που να απεικονίζει μοντέλα των οποίων τα σώματα έχουν επεξεργαστεί έτσι ώστε να φαίνονται πιο λεπτά ή πιο μεγάλα»

 

Σύμφωνα με το USA Today, η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί ανταπόκριση στο νόμο που επιβλήθηκε στην Γαλλία όπου και αναφέρεται πως όλες οι ψηφιακά τροποποιημένες φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από μια λεζάντα που θα λέει “ρετουσαρισμένη φωτογραφία”.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Γαλλία είχε απαγορεύσει την προβολή υπερβολικά αδύνατων μοντέλων στις πασαρέλες, προσπαθώντας έτσι να αποφύγει την προώθηση ακραίων σωματικών προτύπων ως “ιδανικών” και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών.

Comparison portrait of a woman with problematic skin without and with makeup

«Η αντίληψη που έχουμε για το είναι δυνατό να γίνει, διαμορφώνεται συχνά από όσα βλέπουμε γύρω μας: Η θετική απεικόνιση μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, τη δημιουργία ανοχής και την ενίσχυση των κοινοτήτων προκειμένου να αισθάνονται πως εκπροσωπούνται στην κοινωνία«, αναφέρει το Getty.

«…Σε μια εποχή που η απεικόνιση είναι η πιο διαδεδομένη παγκόσμια γλώσσα, δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντικό να παράγουμε και να προωθούμε μια οπτική γλώσσα που είναι προοδευτική και χωρίς αποκλεισμούς», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο νέος κανονισμός, οι συνεργάτες του μπορούν ακόμη να αλλάζουν κάποια χαρακτηριστικά όπως το το χρώμα των μαλλιών, το σχήμα της μύτης, το δέρμα και οι ατέλειές του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;