4 φθινοπωρινά τρόφιμα που θα χαρούμε να βάλουμε ξανά στο πρόγραμμα!
Καλά τα καλοκαιρινά τρόφιμα αλλά και το φθινόπωρο δεν πάει πίσω!

Οι καρποί του φθινοπώρου περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία μας, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας αλλά και σε απώλεια βάρους, εάν καταναλωθούν με μέτρο.

Ποιες είναι αυτές;

Πράσο

Τα πράσα γίνονται απολαυστικότατα μόλις μαγειρευτούν. Είτε πρόκειται για απλό σοτάρισμα είτε για σούπα, το πράσο προσθέτει ιδιαίτερη γεύση σε ό,τι συνοδεύει. Η τροφή αυτή περιέχει μαγγάνιο, βιταμίνη C, σίδηρο, φυλλικό οξύ και  βιταμίνη Β6 ενώ έχει και σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Κουνουπίδι

Εντάξει, δεν είναι και το πιο αρωματικό τρόφιμο στον κόσμο αλλά περιέχει αρκετές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ενώ αποτελείται από 85% νερό. Οι υδατάνθρακες του είναι σχεδόν μηδαμινοί ενώ οι φυτικές του ίνες είναι άπεπτες και σε κρατάνε χορτασμένο/-η  για περισσότερες ώρες.

 

 

Γλυκοπατάτα

Άλλο ένα τρόφιμο που προκαλεί την αίσθηση κορεσμού και συνεπώς ενισχύει το “κάψιμο” θερμίδων. Οι γλυκοπατάτες περιέχουν ακόμη αντιοξειδωτικά, μαγγάνιο, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και βιταμίνη D ενώ συμβάλλουν στην διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Μήλο

Το μήλο, όπως και η γλυκοπατάτα, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, μειώνει την όρεξη ενώ ταυτόχρονα, προσφέρει στον οργανισμό  βιταμίνες και ανόργανα συστατικά αλλά και φυτικές ίνες.

Έχει ηρεμιστικές και αντι-γηραντικές ιδιότητες και οι φυτικές του ίνες βοηθούν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;