Το συγκεκριμένο τρόφιμο προέρχεται από την Ανατολή και περιέχει σημαντικές ποσότητες της λεγόμενης τζιντζερόλης, ενός συστατικού που μόλις μαγειρευτεί προσδίδει γλυκιά και καυτερή γεύση στο φαγητό.
Το τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό ενώ, ταυτόχρονα, περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, ουσίες στις οποίες οφείλονται οι ωφέλιμες δράσεις του.
Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τρόφιμο για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Ακόμη έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.
Πέραν αυτών, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ναυτίας, να τονώσει τον οργανισμό, να απομακρύνει κρυολόγημα και στομαχόπονο αλλά και να δράσει κατά του πυρετού/
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων.
Οι επιστήμονες, πάντως, επισημαίνουν πως απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
03-01-2024
Μενίδι
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Μαρούσι