Θες να γίνεις star στα social media; Πλέον, υπάρχει πτυχίο γι' αυτό!
Σε περίπτωση που θέλεις να γίνεις σταρ του Instagram, τώρα μπορείς να λάβεις πανεπιστημιακή εκπαίδευση γι' αυτό!

Ένα πανεπιστήμιο στην Κίνα προσφέρει μαθήματα με σκοπό να εξοπλίσει τους φοιτητές του με τα κατάλληλα μέσα για να γίνουν διάσημοι online.

Από μαθήματα μακιγιάζ έως χορό, το Yiwu Industrial and Commercial College (YWICC), που βρίσκεται κοντά στην Σανγκάη, ισχυρίζεται πως γνωρίζει πως να σε κάνει social media φαινόμενο.

Ορδές από Κινέζους millenials μεταδίδουν την καθημερινότητα τους στους 700 εκατομμύρια χρήστες smartphone της Κίνας, προωθώντας μάρκες και στήνοντας ολόκληρες επιχειρήσεις.

 

Στην Κίνα αυτοί έχουν και δική τους ονομασία, “wanghong”. Η λέξη αυτή σημαίνει “καυτοί στο διαδίκτυο” και εκπροσωπεί μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων, η οποία έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που πλέον διδάσκεται.

Μπορεί το να ξεχωρίσεις να είναι δύσκολο σε μια χώρα τόσων εκατομμυρίων, ωστόσο, εάν τα καταφέρεις να γίνεις “wanghong”, θα βγάζεις περίπου 46 εκατομμύρια τον χρόνο.

Τι χρειάζεσαι για να γίνεις viral

Στο  YWICC οι φοιτητές εξασκούνται στον χορό αλλά και στο μοδάτο ντύσιμο. Μόλις ολοκληρώσουν 3 χρόνια φοίτησης, οι νεαροί social media freaks παίρνουν το πτυχίο τους στο χέρι και ορμούν στην αγορά.

Σύμφωνα με το Mashable, αυτό που πρέπει να έχεις ως influencer είναι “γαλουχημένο αισθητήριο”, “στυλιστική ευαισθησία” αλλά και δυνατότητες σωστού editing των φωτογραφιών.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως στην Κίνα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με τις δυτικές χώρες. Η πλειονότητα των online celebrities εκεί κάνουν live sessions όπου μεταδίδουν τα πάντα, από τη τελευταία τους αγορά έως Q&A sessions.

Οι θαυμαστές τους μπορούν να τους αγοράσουν δώρα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε ρευστό αν θέλουν. Για παράδειγμα, ένα διαδικτυακό αμάξι μπορεί να ανταλλαγεί με 20 δολάρια στο χέρι. Φυσικά, ένα μέρος των εσόδων πάει στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, πάντως, η βιομηχανία αυτή στην Κίνα έπιασε τα 10 δισεκατομμύρια σε αξία το 2016 και αναμένεται να φτάσει τα διπλάσια μέχρι το 2018.

Οπότε τα μαθήματα θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;