Κίνα: Μετά τον κανόνα του ενός παιδιού, ήρθε ο κανόνας του ενός σκυλιού!
Γιατί αποφάσισαν οι αρχές να περιορίσουν τον αριθμό σκύλων που μπορούν να έχουν οι πολίτες;

Μετά την κατάργηση της νομοθεσίας για ένα παιδί ανά ζευγάρι, η Κίνα συμπλήρωσε το κενό επιβάλλοντας περιορισμό στην κατοχή σκύλων.

Σε μερικές πόλεις της Κίνας, λοιπόν, υπάρχουν πλέον περιορισμοί σχετικά με την ιδιοκτησία σκύλων, οι οποίοι επιτρέπουν ένα μόνο σκυλί.

Η πόλη Qingdao στην ανατολική Κίνα, για παράδειγμα, δημοσίευσε νέους κανόνες την Πέμπτη όπου οι ιδιοκτήτες που έχουν πάνω από ένα σκύλο θα τρώνε πρόστιμο 2.000 yuan, ποσό που αντιστοιχεί στα 294 δολάρια.

Η πόλη, ακόμη, απαγορεύει τους σκύλους 40 διαφορετικών ειδών, μεταξύ των οποίων τα “κακιασμένα” πιτ μπουλ, τα ντόμπερμαν πίνσερ και τα θιβετιανά μαστίφ.

Όσοι έχουν ήδη πάνω από ένα ζώα θα μπορούν να τα κρατήσουν.

Υπό την νέα νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν τους σκύλους τους και να πληρώσουν το αντίτιμο εγγραφής που αγγίζει τα 60 δολάρια, σύμφωνα με το Beijing News.

Σύμφωνα με αστυνομικό από την συγκεκριμένη πόλη, τελευταία έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά ανθρώπων που έχουν ενοχληθεί ή ακόμη και τραυματιστεί από σκύλους στην περιοχή.

Ο κόσμος έχει αρχίσει ήδη να αντιδρά στους νέους κανόνες.

 

 

 

“Συμφωνώ με την νομοθεσία αλλά γιατί πρέπει να πληρώσουμε για να κάνουμε εγγραφή του κατοικιδίου; Αν θέλετε μια περιουσία απλά ζητείστε την,” αναφέρει ένας χρήστης του Weibo, ενός κινεζικού blogging site.

Άλλοι υπογραμμίζουν τι συνέβη όταν επιβλήθηκε η νομοθεσία για το ένα παιδί ενώ άλλοι αναφέρουν πως κάποιες από τις ράτσες είναι φιλικές και αναρωτιούνται γιατί να τις απαγορεύσει κανείς.

 

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοιου είδους νομοθεσία στην Κίνα. Το 2011, μια σκληρότερη εκδοχή των παραπάνω κανόνων είχε επιβληθεί στην πόλη Jiangmen, η οποία απαγόρευε στους κατοίκους να έχουν γενικότερα σκύλους. Η απόφαση αυτή καταργήθηκε 9 μέρες μετά λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;