Οδηγίες επιβίωσης για όσους έχουν κατοικίδιο - Πώς διαχειρίζεσαι τα βασικά προβλήματα!
Τα κατοικίδια όσο μεγάλη χαρά και αν είναι, είναι και μεγάλη ευθύνη!

Ένα κατοικίδιο γεμίζει την καρδιά μας με χαρά και θαλπωρή ακόμη και τις πιο κακές και σκοτεινές μέρες. Είναι μέλος της οικογένειας μας, με το οποίο περνάμε άπειρες στιγμές κάθε χρόνο.

Όσο και αν τον αγαπάμε, όμως, ο τετράποδος φίλος μας έρχεται και με μερικά κουσούρια. Εξάλλου, ούτε εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε τέλειοι.

Ευτυχώς για εμάς, όμως, υπάρχουν ορισμένες έξυπνες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για τα κατοικίδια μας.

  • Βάλε άρωμα στα μέρη που δεν θες να βρεθεί ο μικρός (ή μεγάλος) σου φίλος

Εάν θες να αποφύγεις τις απρόσμενες ανόδους σε κρεβάτι ή καναπέ, αρωμάτισε την επιφάνεια τους με το άρωμα σου ή ένα μείγμα αιθέριων ελαίων. Τα ζώα δεν εκτιμούν καθόλου την μυρωδιά του.

  • Αν το κατοικίδιο σου μαδάει, χρησιμοποίησε μια πετσέτα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει μια πετσέτα; Βάλε τα σεντόνια και τα καλύμματα τους στο πλυντήριο με μια υγρή πετσέτα, ρύθμισε την πλύση σε εικοσάλεπτο πρόγραμμα με κρύο νερό και άσε τα καλύμματα μέχρι να στεγνώσουν στο πλυντήριο μαζί με την πετσέτα. Μετά, απομάκρυνε ό,τι απέμεινε από το τρίχωμα του ζώου με ένα υγρό σφουγγάρι.

  • Ξύδι εναντίον βρωμιάς

Τα ούρα των κατοικιδίων αφήνουν συχνά μια δυσάρεστη μυρωδιά στα υφάσματα ακόμη και μετά το πλύσιμο. Προσπάθησε να καθαρίσεις την επιφάνεια με λίγο ξύδι και θα δεις πως το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Δες ακόμη: Τι κάνει το κατοικίδιο σου όταν το αφήνεις μόνο σπίτι;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;