4 τρόφιμα που θα σου
Όχι με την κακή έννοια!

Η πείνα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ειδικά εάν το πρόγραμμα σου είναι άστατο, τα γεύματα σου ό,τι να’ναι και οι ποσότητες που καταναλώνεις, μικρές.

Η πείνα μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα αλλά και να οδηγηθείς σε χειρότερη απώλεια βάρους από το να τρως κανονικά.

Για να την προλάβεις προτού “χτυπήσει” πρέπει να αλλάξεις τις κακές σου συνήθειες και σταδιακά να μειώσεις την ποσότητα τροφής που καταναλώνεις, να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας και να φροντίζεις αυτά να περιλαμβάνουν πάντα πρωτεΐνες ( κρέας, αυγό, όσπρια, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά) και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς γιατί έτσι μας άρεσε αλλά ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να αλλάξεις τα προγράμματα σου, άμεσα, υπάρχει τρόπος να “χορτάσεις” χωρίς να αφεθείς στις λιγούρες σου.

Ορισμένες τροφές έχουν την δυνατότητα να φέρνουν κορεσμό σε σύντομο χρονικό διάσημα και έτσι, δεν πεινάς μετά για μερικές ώρες. Για να δούμε μερικές από αυτές:

Κουκουναρόσπορος

Οι σπόροι του κουκουναριού περιέχουν πινολενικό οξύ (ω-6 λιπαρό οξύ), που συμβάλλει στην παραγωγή ορμονών κορεσμού. Ακόμη, το οξύ αυτό προκαλεί  απελευθέρωση της χολοκυστοκινίνης, μιας ορμόνης που δρα ως παράγοντας κορεσμού.

 

Μήλο

Το τέλειο σνακ. Πέραν του ότι σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι και αποφεύγεις τον δεύτερο καφέ, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες και έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Οι μελέτες αναφέρουν πως τα ξηρά δαμάσκηνα καταστέλλουν την πείνα. Οι φυτικές ίνες και η σορβιτόλη που περιέχουν σταθεροποιούν την γλυκόζη στο αίμα και μειώνουν την αίσθηση της πείνας. Ταυτόχρονα, δεν θα έχεις και λιγούρες για κάτι γλυκό μετά. Αυτά είναι.

Λιναρόσπορος

Αυτά τα μικρά σποράκια περιέχουν μια σημαντική ποσότητα από λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Το 1/4 μιας κούπας λιναρόσπορο, περιέχει 8 γραμμάρια διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
12 Μαϊ. 2024
ΚΟΛ
17:15
-
ΟΣΦΠ
12 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;