Μια ανθρώπινη παλέτα - Φωτογράφος αποθανατίζει κάθε τόνο δέρματος που υπάρχει!
Ένα πρότζεκτ που σπάει το στερεότυπο του λευκού, μαύρου, κόκκινου και κίτρινου δέρματος.

Φυλή, εθνικότητα και χρώμα δέρματος – Τα τρία πράγματα που χωρίζουν τους ανθρώπους εδώ και αιώνες. Η Βραζιλιάνα φωτογράφος Angélica Dass προσπαθεί να ρίξει τα “τείχη” μεταξύ των φυλών των ανθρώπων με το πρότζεκτ της “Humanae”.

Το  “Humanae” κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις πολύ γρήγορα και χάρη στην εκτενή εκστρατεία που έγινε στα social media, συγκέντρωσε πάνω από 200 πορτραίτα ενώ ταξίδευε σε 19 διαφορετικές πόλεις παγκοσμίως.

Η διαδικασία που ακολούθησε είναι η εξής: Φωτογράφησε τα μοντέλα της με φόντο έναν λευκό τοίχο και έπειτα, διάλεξε ένα τετραγωνάκι 11-pixel από τις μύτες και το συνέκρινε με την αντίστοιχη απόχρωση της βιομηχανικής παλέτας Pantone, η οποία και έγινε το φόντο της φωτογραφίας.

Αντί, όμως, να τις βάλει στην σειρά, η καλλιτέχνης τις μπερδεύει μεταξύ τους και τις μετατρέπει σε ένα ψηφιδωτό, το οποίο αναδεικνύει τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ τους.

 

Η Angélica έχει το πρότζεκτ πολύ κοντά στην καρδιά της καθώς η ίδια μεγάλωσε σε μια μεικτή οικογένεια στο Ριο ντε Τζανέιρο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πέσει θύμα προκατάληψης.

“Κάθε φορά που βγάζω μια φωτογραφία αισθάνομαι πως κάθομαι μπροστά σε έναν ψυχολόγο”, είπε στο TED talk που έκανε το 2016.

“Όλη η αγανάκτηση, ο φόβος και η μοναξιά που ένιωσα κάποτε…γίνεται αγάπη.”

Όπως και η ανθρώπινη φύση, το Humanae δεν έχει τελειώσει και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τον σκοπό του μέχρι οι τοίχοι που μας χωρίζουν να γκρεμιστούν μια και καλή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1