Πανελλήνιες 2017: Πως θα βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων
Οδηγίες για τα Βαθμολογικά Κέντρα  των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δίνει το υπουργείο Παιδείας  με σημερινή  εγκύκλιο.

Βαθμολογικά Κέντρα, στα οποία θα βαθμολογηθούν τα γραπτά δοκίμια των μαθημάτων που εξετάζονται σε πανελλήνιο επίπεδο στην τελευταία τάξη, ορίζονται με σχετική Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Π.Δ 60/2006, όπως τροποποιήθηκε κι ισχύει και με το άρθρο 7 της Φ.251/37802/Α5 Υ.Α. (ΦΕΚ 698 Β ́/2016). Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο Πρόεδρος κάθε Βαθμολογικού Κέντρου.

Η κατανομή των γραπτών που θα βαθμολογηθούν στο κάθε Βαθμολογικό Κέντρο θα γίνει με νεότερη Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις παραμονές έναρξης των εξετάσεων.

Με απόφαση του προέδρου κάθε Βαθμολογικού Κέντρου ορίζονται μέχρι δεκαοκτώ (18) μέλη της οικείας Επιτροπής του Βαθμολογικού Κέντρου και ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών δοκιμίων για κάθε μάθημα που βαθμολογείται στο Β.Κ., από τα οποία το ένα μέλος ορίζεται ως αντιπρόεδρος. Ως μέλη μπορούν να ορίζονται σχολικοί σύμβουλοι Δ/θμιας Εκπ/σης ή εκπαιδευτικοί λειτουργοί δημόσιων Λυκείων με βαθμό τουλάχιστον Δ ́ κλάδων ΠΕ2, ΠΕ3, ΠΕ4, ΠΕ9, ΠΕ12, ΠΕ19, ΠΕ20. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν διδάξει κατά το τελευταίο έτος ένα τουλάχιστον από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Με την ίδια απόφαση ο πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου ορίζει το Γραμματέα της Επιτροπής του Βαθμολογικού Κέντρου και μέχρι τρεις (3) βοηθούς γραμματείς, καθώς και τους απαραίτητους υπαλλήλους από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για βοήθεια του έργου της επιτροπής Βαθμολογικού Κέντρου. Ο αριθμός του προσωπικού αυτού θα είναι ανάλογος του αριθμού των υποψηφίων, τα γραπτά των οποίων θα βαθμολογηθούν στο οικείο βαθμολογικό κέντρο και συγκεκριμένα για γραπτά μέχρι :

Με την ίδια απόφαση ορίζονται και μέχρι τρία άτομα από το βοηθητικό προσωπικό (κλητήρες, καθαρίστριες) για την φύλαξη και καθαριότητα των Βαθμολογικών Κέντρων.

Διευκρινίζεται ότι τα γραπτά υποψηφίων εσπερινών ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται σε Ε.Κ. ημερησίων ΓΕΛ, θα βαθμολογηθούν στο Β.Κ., στο οποίο βαθμολογούνται τα γραπτά αυτού του ημερήσιου Ε.Κ.

Οι βαθμολογητές και αναβαθμολογητές ορίζονται από τον Πρόεδρο του Β.Κ. από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της οικείας ή όμορης* Δ/νσης Δ.Ε και κατά προτίμηση από αυτούς που έχουν διδάξει το οικείο μάθημα στην τελευταία τάξη του Γενικού Λυκείου τουλάχιστον για ένα σχολικό έτος την τελευταία διετία. * Σε περίπτωση ορισμού βαθμολογητών από όμορη Δ/νση, πρέπει να γίνεται συνεννόηση με τις οικονομικές υπηρεσίες και των 2 Δ/νσεων Δ.Ε.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε.της Δ/νσης, στην οποία εδρεύει το Β.Κ., οι οποίοι για ένα τουλάχιστον έτος την τελευταία διετία δίδαξαν το οικείο μάθημα, εφόσον ορισθούν ως βαθμολογητές από τον πρόεδρο του οικείου Β.Κ., υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη βαθμολόγηση γραπτών, είτε για την πρώτη είτε για τη δεύτερη βαθμολόγηση, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να είναι μικρότερος των πενήντα (50).

Τα μέλη της Επιτροπής του Βαθμολογικού Κέντρου, μπορούν εκτός του ωραρίου απασχόλησής τους στην επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου, να χρησιμοποιούνται και ως τρίτοι βαθμολογητές. Επίσης τα μέλη της Επιτροπής κάθε Β.Κ. είναι και συντονιστές των βαθμολογητών για τα αντίστοιχα με την ειδικότητά τους εξεταζόμενα μαθήματα, μεταφέρουν στους βαθμολογητές οδηγίες της Κ.Ε.Ε. Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων, παρακολουθούν τη διαδικασία βαθμολόγησης και παρεμβαίνουν, όταν κριθεί αναγκαίο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή σύγκλιση στην αξιολόγηση των βαθμολογητών σε κάθε Β.Κ.

Σε κάθε βαθμολογητή που ορίζεται από τον Πρόεδρο του Β.Κ. αντιστοιχεί ένας κωδικός αριθμός που υπάρχει στο κεντρικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Όσοι βαθμολογητές έχουν ήδη πάρει κωδικό με αυτόν τον τρόπο, ισχύει ο ίδιος και φέτος. Όπου υπάρχει ανάγκη, μπορεί ο Πρόεδρος του Β.Κ να ζητά από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης αριθμό βαθμολογητών από όμορη Δ.Ε που έχουν διδάξει το οικείο μάθημα.

Η πειραματική βαθμολόγηση θα γίνεται το απόγευμα της επόμενης ημέρας από αυτήν που εξετάσθηκε το μάθημα. Εφόσον από την πειραματική βαθμολόγηση προκύπτουν ανάγκες διευκρινίσεων από την Κεντρική Επιτροπή, οι σχετικές ερωτήσεις θα διατυπώνονται γραπτά και θα αποστέλλονται με FAX (ή με e-mail σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα σταλούν για το σκοπό αυτό). Η κανονική βαθμολόγηση θα αρχίζει μετά την 12.00 μεσημβρινή της μεθεπόμενης ημέρας από αυτή που πραγματοποιήθηκε η εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος, ώστε να δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για την παραλαβή από όλα τα Β.Κ. των διευκρινίσεων που ενδεχομένως θα παρασχεθούν από την Κ.Ε.Ε. Αν κάποιο μάθημα εξετάζεται Παρασκευή πρωί, η πειραματική βαθμολόγηση θα γίνεται την επόμενη ημέρα λειτουργίας του Β.Κ. (δηλαδή το Σάββατο) και η κανονική βαθμολόγηση θα αρχίζει μετά τις 12:00 της μεθεπόμενης ημέρας (δηλαδή τη Δευτέρα).

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η έναρξη της κανονικής βαθμολόγησης νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;