Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν - Τα 5 βήματα για το τέλειο πιάτο μακαρόνια!
Όσο εύκολη και αν είναι η προετοιμασία του συγκεκριμένου πιάτου, υπάρχουν ορισμένα λάθη που μπορούν να επηρεάσουν το πόσο νόστιμο θα βγει!

Ο διάολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες, ακόμη και στα μακαρόνια. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο ακροβατικό για να καταφέρεις να φτιάξεις το τέλειο πιάτο μακαρόνια. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, όμως, είναι ορισμένα κομμάτια της διαδικασίας όπως ο χρόνος και ο τρόπος που τα βράζεις, το αλάτι και το λάδι που βάζεις κτλ κτλ.

Στόχος: Να μην βγουν τα ζυμαρικά τσίχλα.

Το ζήτημα δεν μπορούσε να αφεθεί σε ερασιτέχνες, έτσι, ορισμένοι επιστήμονες, συγκεκριμένα χημικοί, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις αντιδράσεις που προκύπτουν όταν βράζουν τα μακαρόνια.

Η έρευνα τους κατέληξε στα εξής 5 βήματα, τα οποία εξασφαλίζουν το ιδανικό πιάτο μακαρόνια.

Α. Σταθερή θερμοκρασία νερού

Β. Συνεχές ανακάτεμα

Οι περισσότεροι νομίζουν πως, αν δεν ανακατεύεις την κατσαρόλα, τα μακαρόνια θα κολλήσουν. Γι’ αυτό, πολλοί μάγειρες βράζουν τα μακαρόνια σε υψηλές θερμοκρασίες για να είναι σε διαρκή κίνηση.

Γ. Όχι λάδι

Ορισμένοι αναφέρουν πως πρέπει να βάζουμε λάδι στα μακαρόνια ενώ βράζουν. Η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να αποβεί μάταιη καθώς το λάδι ξεπλένεται στο σούρωμα των μακαρονιών και έτσι, τελικά να σου κολλήσουν.

Δ. Αλάτι

Το βασικό κόλπο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι ένα: το αλάτι. Το αλάτι μπαίνει στο νερό που βράζει πριν βάλουμε τα μακαρόνια.

Ε. Όχι ξέπλυμα

Το ξέπλυμα των μακαρονιών ξεπλένει και το άμυλο που περιέχουν. Αν πάρεις λίγο από το νερό που έχουν βράσει και το βάλεις στην σάλτσα, παίρνεις άμυλο αλλά και βοηθάς την σάλτσα να δέσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;