Ο διάολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες, ακόμη και στα μακαρόνια. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο ακροβατικό για να καταφέρεις να φτιάξεις το τέλειο πιάτο μακαρόνια. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, όμως, είναι ορισμένα κομμάτια της διαδικασίας όπως ο χρόνος και ο τρόπος που τα βράζεις, το αλάτι και το λάδι που βάζεις κτλ κτλ.
Στόχος: Να μην βγουν τα ζυμαρικά τσίχλα.
Το ζήτημα δεν μπορούσε να αφεθεί σε ερασιτέχνες, έτσι, ορισμένοι επιστήμονες, συγκεκριμένα χημικοί, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις αντιδράσεις που προκύπτουν όταν βράζουν τα μακαρόνια.
Η έρευνα τους κατέληξε στα εξής 5 βήματα, τα οποία εξασφαλίζουν το ιδανικό πιάτο μακαρόνια.
Α. Σταθερή θερμοκρασία νερού
Β. Συνεχές ανακάτεμα
Οι περισσότεροι νομίζουν πως, αν δεν ανακατεύεις την κατσαρόλα, τα μακαρόνια θα κολλήσουν. Γι’ αυτό, πολλοί μάγειρες βράζουν τα μακαρόνια σε υψηλές θερμοκρασίες για να είναι σε διαρκή κίνηση.
Γ. Όχι λάδι
Ορισμένοι αναφέρουν πως πρέπει να βάζουμε λάδι στα μακαρόνια ενώ βράζουν. Η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να αποβεί μάταιη καθώς το λάδι ξεπλένεται στο σούρωμα των μακαρονιών και έτσι, τελικά να σου κολλήσουν.
Δ. Αλάτι
Το βασικό κόλπο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι ένα: το αλάτι. Το αλάτι μπαίνει στο νερό που βράζει πριν βάλουμε τα μακαρόνια.
Ε. Όχι ξέπλυμα
Το ξέπλυμα των μακαρονιών ξεπλένει και το άμυλο που περιέχουν. Αν πάρεις λίγο από το νερό που έχουν βράσει και το βάλεις στην σάλτσα, παίρνεις άμυλο αλλά και βοηθάς την σάλτσα να δέσει.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
06-03-2024
Αθήνα
1.000
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω