Τι τροφές πρέπει να καταναλώνεις όταν αναρρώνεις από ίωση!
Η διατροφή είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στον πυρετό και το κρυολόγημα έτσι ώστε να το αντιμετωπίσεις γρήγορα και να συνεχίσεις την ζωή σου όμορφα και ωραία!

636115589692986941-106036656_cover

Η διατροφή είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στον πυρετό και το κρυολόγημα έτσι ώστε να το αντιμετωπίσεις γρήγορα και να συνεχίσεις την ζωή σου όμορφα και ωραία!

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η πρόσληψη ενέργειας που κάνουμε μέσα στην μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Γι’ αυτό και αρκετές φορές οι ασθένειες που μας στερούν την δυνατότητα πρόσληψης τροφής μας εξασθενούν ακόμα περισσότερο. Για αρχή, προσπάθησε να καταναλώνεις πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην μέρα.

Μην παραλείπεις γεύματα. Το σώμα σου χρειάζεται, όπως αναφέραμε, ενέργεια για να καταπολεμήσει την ασθένεια. Μια διατροφή κάτω των 1200 την ημέρα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Τι χρειάζεται ο οργανισμός σου λοιπόν:

Πρωτεΐνες.

Οι πρωτεΐνες βοηθούν το σώμα να είναι γερό και δυνατό. Επίσης, τα βασικά συστατικά των πρωτεϊνών, δηλαδή τα αμινοξέα, χρησιμοποιούνται για το χτίσιμο των συστατικών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνες επιλέξτε άπαχα προϊόντα (κοτόπουλο, ψάρι, γαλοπούλα, κουνέλι, μοσχάρι, χοιρινό, αυγά). Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των άπαχων κρεάτων είναι ότι αποτελούν καλή πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φρούτα και λαχανικά

Η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον οργανισμό σου καθώς οι τροφές αυτές περιέχουν βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενεργοποίηση των Τ λεμφοκυττάρων που μάχονται κατά των ιών.

Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή, τα οποία συνεργάζονται για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού.

nci-vol-2451-300

Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά

Τέτοιου είδους τροφές είναι τα γιαούρτια, τα οποία πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μειώνουν χρονικά τη διάρκεια του κρυολογήματος. Έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση προβιοτικών μειώνει τον χρόνο που παραμένουμε άρρωστοι κατά 2 ημέρες. Επιπλέον, τα προβιοτικά μειώνουν την ένταση των πονοκεφάλων και του βήχα.

Πιες πολύ νερό

Το νερό είναι passe partout απάντηση σε οτιδήποτε αφορά την διατροφή σου. Η αναπλήρωση του νερού που χάνεις, ειδικά αν έχεις πυρετό, είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό σου. Δοκίμασε να καταναλώσεις νερό, πράσινο τσάι, τσάι του βουνού χωρίς πολλή ζάχαρη.

Τέλος, ακολούθα μια διατροφή που να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, για να εξασφαλίσεις στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;