Τι συμβαίνει στα νομίσματα που πετάμε στα συντριβάνια;
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ακούσει για τα αμέτρητα νομίσματα που ρίχνει ο κόσμος σε διάφορα συντριβάνια ανά τον κόσμο, ευχόμενος τύχη, έρωτα, χρήματα και ένα σωρό άλλα πράγματα!

Fontana_di_Trevi_a_Roma

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ακούσει για τα αμέτρητα νομίσματα που ρίχνει ο κόσμος σε διάφορα συντριβάνια ανά τον κόσμο, ευχόμενος τύχη, έρωτα, χρήματα και ένα σωρό άλλα πράγματα!

Τι συμβαίνει, όμως, σε αυτά τα νομίσματα που ρίχνει ο κόσμος μέσα στα συντριβάνια;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, στο πιο χαρακτηριστικό συντριβάνι του κόσμου, την Fontana di Trevi στην Ιταλία, τα νομίσματα μαζεύει η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas και ύστερα τα μοιράζει σε όσους έχουν ανάγκη.

Η παράδοση της Fontana di Trevi υπαγορεύει πως πρέπει να πετάμε ένα νόμισμα μέσα στο συντριβάνι και να κάνουμε μια ευχή. Αν κάνουμε την ευχή μας με γυρισμένη την πλάτη και πετάξουμε το νόμισμα άνω από τον αριστερό ώμο και πέσει μέσα στο συντριβάνι, σημαίνει πως θα επιστρέψουμε σύντομα στην Ρώμη.

Το συγκεκριμένο έθιμο τηρούν χιλιάδες άνθρωποι κάθε εβδομάδα (!) συγκεντρώνοντας ένα ποσό που αγγίζει τα 15.000 δολάρια.

Η Fontana di Trevi συγκεντρώνει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε νομίσματα τον χρόνο.

Ωστόσο, το συντριβάνι της Ρώμης δεν είναι το μόνο μέρος που συμβαίνει αυτό.

Bellagio_Fountains_at_night

Το συντριβάνι στο ξενοδοχείο Bellagio του Λας Βέγκας βγάζει περίπου 12.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ διαθέτει ένα ειδικό σύστημα που απορροφά τα νομίσματα από τον πάτο του.

Ταυτόχρονα, τα συντριβάνια του mall στην Μινεσότα βγάζουν περίπου 2.000 δολάρια τον μήνα, τα οποία χαρίζονται σε φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ενώ, τα συντριβάνια της Disney World μάζεψαν το 2014 περίπου 18.000 δολάρια, τα οποία δωρίστηκαν όλα σε παιδιά.

Τέλος, ένα από τα πιο μεγάλα συντριβάνια του κόσμου, το Chicago Buckingham Fountain, βγάζει περίπου 200 δολάρια τον χρόνο ενώ στο συντριβάνι στο μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου -αν και απαγορεύεται να πετάει κανείς κάτι μέσα- έχουν μαζευτεί 3.000 δολάρια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;