7 καινούρια πράγματα που μας έμαθε για το σεξ το 2016!
Οι επιστημονικές έρευνες για το σεξ το 2016 "έδωσαν και πήραν" όσον αφορά τις επιδόσεις, την διάρκεια, την γονιμότητα και διάφορα τέτοια θέματα. Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες από αυτές;

πρωινό sex

Οι επιστημονικές έρευνες για το σεξ το 2016 “έδωσαν και πήραν” όσον αφορά τις επιδόσεις, την διάρκεια, την γονιμότητα και διάφορα τέτοια θέματα. Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες από αυτές;

Οι παρακάτω έρευνες είναι εκείνες που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή φέτος όσον αφορά τα αποτελέσματα τους.

Αυτές οι ουσίες καθορίζουν το επίπεδο απόλαυσης κατά τη σεξουαλική επαφή και καθορίζουν την ένταση του οργασμού.

Πόσο είναι φυσιολογικό να διαρκεί το σεξ

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που πραγματοποίησε ο ψυχολόγος Δρ Brendan Zietsch από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, η σεξουαλική επαφή διαρκεί από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά. Η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι τα 5,4 λεπτά.

Γιατί το σεξ είναι τόσο απολαυστικό

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν των ΗΠΑ, και δημοσιεύτηκαν στο Socioaffective Neuroscience & Psychology, το σεξ προκαλεί στον εγκέφαλο μαζική απελευθέρωση νευροχημικών ουσιών – χημικών «αγγελιαφόρων» που δρουν ενισχυτικά για την συναισθηματική μας ανάπτυξη, προωθούν την οικειότητα και καλλιεργούν την αγάπη.

 

Ποιοι απολαμβάνουν συχνότερα το στοματικό σεξ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού των ΗΠΑ και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου βρήκαν πως η στάση τόσο των αντρών όσο και των γυναικών απέναντι στο στοματικό σεξ είναι διαφορετική ανάλογα με τον αποδέκτη της πράξης. Το στοματικό σεξ που απευθύνεται στη γυναίκα είναι κάτι πιο σοβαρό από εκείνο που πραγματοποιείται σε έναν άνδρα καθώς ο αποδέκτης είναι ο άντρας, άποψη που αντανακλά την αρνητική εικόνα που έχουν και τα δύο φύλα απέναντι στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Επιπλέον, και τα δύο φύλα χαρακτήρισαν το στοματικό σεξ πιο δυσάρεστο όταν απευθύνεται στη γυναίκα και παράλληλα επισήμαναν ότι θεωρούν πρακτικά πιο εύκολο το στοματικό σεξ που απευθύνεται στον άντρα.

 

Ποιες είναι οι ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος

Η σεξουαλική εμπειρία, για την γυναίκα, είναι μια κατάσταση, που πηγάζει από περισσότερα από ένα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Καναδά, οι ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος δεν περιορίζονται μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ούτε μένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας.

Εκτός από τις γνωστές ερωτογενείς ζώνες, ο οργασμός μπορεί να ξεκινήσει και από τα χείλη, τη θηλή, το αυτί, τον λαιμό ή και τα δάχτυλα, γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology.

Πως διατηρεί κανείς το σεξουαλικό ενδιαφέρον στις μακροχρόνιες σχέσεις

Επιστήμονες από τη Σχολή Ψυχολογίας Baruch Ivcher και το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ διαπίστωσαν ότι ορισμένα ζευγάρια καταφέρνουν να αποφύγουν την «παγίδα» της άνεσης και να διατηρήσουν το πάθος στη σχέση τους ακόμη και μετά από πολύ καιρό. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, τα ζευγάρια αυτά δίνουν έμφαση στη φροντίδα του συντρόφου και κάνουν ο ένας τον άλλο να νιώθει ξεχωριστός.

Οι ερευνητές περιγράφουν συνολικά τις συμπεριφορές αυτές ως ανταποκρισιμότητα (responsiveness), την οποία θεωρούν υγιές κομμάτι μιας σχέσης.

 

Γυναικείος οργασμός και γονιμότητα

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology υπέδειξε ότι ο γυναικείος οργασμός ενισχύει τη γονιμότητα έως και κατά 15%, καθώς διευκολύνει την κατακράτηση σπέρματος στον γυναικείο κόλπο.

Ποιοι κάνουν συχνότερα σεξ

Πολλοί θεωρούν πως εκείνοι που “το πνίγουν το κουνέλι” πιο συχνά είναι τα νέα άτομα. Λάθος. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, λιγότεροι Millennials (ή Γενιά Y, όσοι γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μέχρι λίγο μετά το 2000) κάνουν σεξ σε σύγκριση με άτομα που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’60. Αντίθετα, δημοσκόπηση που έγινε στον Καναδά έδειξε ότι οι ενήλικες 40 ετών και άνω κάνουν αρκετά συχνά σεξ και μάλιστα δεν διστάζουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;