5+1 τρόφιμα που μπορούν να σου χαλάσουν την μέρα!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις διαβάσει για τρόφιμα με ευεργετικές επιδράσεις σε σώμα και πνεύμα, superfoods, πράσινα λαχανικά και άλλα. Ήρθε η ώρα, όμως, να μάθεις και ποια τρόφιμα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα!

329069

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις διαβάσει για τρόφιμα με ευεργετικές επιδράσεις σε σώμα και πνεύμα, superfoods, πράσινα λαχανικά και άλλα. Ήρθε η ώρα, όμως, να μάθεις και ποια τρόφιμα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα!

Οι τροφές που θα συναντήσεις εδώ, συνήθως, ενώ είναι όμορφες σε όψη και γεύση, προκαλούν μια σωματική αλλά και πνευματική κατάπτωση όταν καταναλώνονται. Το αποτέλεσμα είναι να είσαι σαν κοτόπουλο πριν καν το καταλάβεις.

Δες ποιες είναι εδώ και φρόντισε να τις αποφύγεις, σίγουρα, πριν από μια έξοδο ή ραντεβού αλλά και γενικότερα…

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Πρόκειται για τα γιαούρτια που είναι 0% σε λιπαρά και τα οποία επιλέγεις συνήθως σε μια προσπάθεια να χάσεις βάρος. Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα γιαούρτια χάνουν σε θρεπτική αξία ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περιέχουν σημαντικές ποσότητες ζάχαρης.

Ροφήματα καφέ-Υπερπαραγωγές

501791562_a75d4f67d7

Πολλά καταστήματα τείνουν να φτιάχνουν καφέδες γεμάτους σιρόπι, ζαχαρούχο γάλα, σαντιγί και πολλά άλλα συστατικά με αμέτρητες θερμίδες και λιπαρά. Ο καφές είναι ένα εξαιρετικά γευστικό ρόφημα. Αξίζει να τον πιείς αγνό ή με ελάχιστο γάλα.

Xυμοί φρούτων

Οι χυμοί που δεν είναι φυσικοί αλλά αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ σε συσκευασία είναι συχνά πλούσιοι σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα τα οφέλη των βιταμινών να εξαλείφονται. Αν θες να βάλεις φρούτο στην ζωή σου, μπορείς να το καταναλώσεις κανονικά ή να το βάλεις στο μίξερ και να το κάνεις smoothie.

Λευκό ψωμί

Weißbrot-1

Το λευκό ψωμί είναι ένα τεράστιο no no για τους διατροφολόγους καθώς τα σιτηρά για την παραγωγή των αλεύρων είναι επεξεργασμένα και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο άμυλο παρά πρωτεΐνη. Το αποτέλεσμα είναι, αφενός, η αύξηση του βάρους σου και αφετέρου η αποσταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σου, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει διαβήτη τύπου 2 αλλά και πτώση στην διάθεση.

Ανθρακούχα

Τα ανθρακούχα, όπως λογικά φαντάζεσαι, περιέχουν σημαντικές ποσότητες ζάχαρης. Η ζάχαρη δεν προκαλεί μόνο παχυσαρκία αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πολλά άλλα, όπως πρόωρη γήρανση. Αν θες οπωσδήποτε να καταναλώσεις ένα ανθρακούχο, δοκίμασε να πάρεις μια σόδα και ρίξε μέσα κομμένες φέτες φρούτων για έξτρα γεύση.

Αγαύη

Agave_palmeri

Το σιρόπι του συγκεκριμένου φυτού, από το οποίο φτιάχνεται η τεκίλα, θεωρείται φυσικό, εναλλακτικό γλυκαντικό, ωστόσο, έχει ισχυρή αρνητική επίδραση στην διάθεση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προτιμήσεις το μέλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;