Τα 11 καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο!
Κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε την Διεθνή Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα για την κατάσταση της οικονομίας κάθε χώρας στον κόσμο.

19642577876_500ec90cdb_b

Κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε την Διεθνή Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα για την κατάσταση της οικονομίας κάθε χώρας στον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναλύει δεδομένα χωρών σε ζητήματα όπως η κατάσταση των τραπεζών ή η ικανότητες των επιχειρήσεων της. Στην συνέχεια συνδυάζει τα δεδομένα σε μια γενική εικόνα της οικονομίας της εκάστοτε χώρας, συγκροτώντας ένα παγκόσμιο καταστατικό.

Οι χώρες αξιολογούνται με βάση τους “12 πυλώνες της ανταγωνιστικότητας”, που περιλαμβάνουν το μακροοικονομικό περιβάλλον, την υποδομή, την υγεία, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Ψάχνοντας πιο αναλυτικά τις πληροφορίες για τον τομέα εκπαίδευσης των χωρών, το Business Insider, διέκρινε τις χώρες με τα καλύτερα συστήματα στον κόσμο.

Στην λίστα των 11 καλύτερων δεν περιλαμβάνονται η Αγγλία και οι ΗΠΑ.

Αυτές είναι οι χώρες που, τελικά, κατάφεραν να μπουν στην λίστα:

Ιαπωνία 

japan-81799_960_720

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο παραγωγικές χώρες στον τομέα της λογοτεχνίας, της επιστήμης και των μαθηματικών μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Οι μαθητές περνούν 6 χρόνια στο δημοτικό, 3 χρόνια γυμνάσιο και 3 χρόνια λύκειο πριν αποφασίσουν εάν επιθυμούν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο. Το λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά -παρόλα αυτά- υπάρχει συμμετοχή που φτάνει το 98%.

Μπαρμπέϊντος 

Η κυβέρνηση του Μπαρμπέϊντος έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην μόρφωση, με αποτέλεσμα οι εγγράμματοι να ανέρχονται στο 98% του πληθυσμού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεκινά από τα 4 μέχρι τα 11 και η δευτεροβάθμια από τα 11 μέχρι τα 18. Και τα δυο επίπεδα εκπαίδευσης είναι κρατικά.

Νέα Ζηλανδία 

6826684977_df46c4ac2b_b

Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Νέα Ζηλανδία ξεκινούν από την ηλικία των 5 και τελειώνει στην ηλικία των 19 ετών, με το σχολείο να είναι υποχρεωτικό από τα 6 μέχρι τα 16.

Τα κρατικά σχολεία εκπαιδεύουν περίπου το 85% των μαθητών, τα ιδιωτικά-ενσωματωμένα στο κράτος, παρότι έχουν ενσωματωθεί, διατηρούν το δικό τους τρόπο ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας εκπαιδεύοντας το 12% και τα απλά ιδιωτικά το 3%.

Εσθονία 

Η Εσθονία ξοδεύει περίπου το 4% του ΑΕΠ της στην εκπαίδευση, σύμφωνα με δεδομένα του 2015. Σκοπός της είναι, όπως αναφέρεται στην νομοθεσία για την εκπαίδευση της χώρας: “η δημιουργία ευνοϊκών συνθήκών για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της οικογένειας και του έθνους της Εσθονίας να προωθήσει την ανάπτυξη των εθνικών μειονοτήτων, της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής στην Εσθονία και τη διατήρηση της φύσης στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτιστικό πλαίσιο για να διδάξουν τις αξίες της ιδιότητας του πολίτη και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας παράδοσης της διά βίου μάθησης σε εθνικό επίπεδο.”

Ιρλανδία 

19642577876_500ec90cdb_b

Η πλειονότητα των ιδρυμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιρλανδία ανήκουν σε ιδιώτες αλλά απολαμβάνουν κρατικής χρηματοδότησης, αλλά υπάρχουν και κρατικά ιδρύματα και επαγγελματικές σχολές. Ωστόσο, μια πρόσφατη αναφορά έδειξε πως η Ιρλανδία έχει μειώσει τα έξοδα για την εκπαίδευση στο 15% κατα την διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Κατάρ

Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC που έγινε το 2012, το Κατάρ αναφερόταν ως “μια χώρα που σταθερά γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον τομέα της εκπαιδευτικής καινοτομίας, υποστηρίζοντας ένα πλήθος προγραμμάτων από την βασική μόρφωση μέχρι την υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές έρευνες.

Ολλανδία 

dutch-615664_960_720

Σε μια μελέτη της Unicef το 2013,  διαπιστώθηκε πως τα παιδιά από την Ολλανδία είναι τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου, τοποθετώντας την χώρα στις μπροστινές θέσεις από άποψη παγκοσμίου επιπέδου εκπαιδευτικής ευημερίας.

Τα σχολεία συνήθως δεν δίνουν πολλή δουλειά για το σπίτι, μέχρι τα παιδιά να φτάσουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ ελάχιστη πίεση ασκείται στους φοιτητές των πανεπιστημίων της.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλή θέση στα τεστ του Προγράμματος Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών, τα οποία καταγράφουν και συγκρίνουν τις επιδόσεις των μαθητών σε διάφορες χώρες ανα τον κόσμο. Παρόλα αυτά, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει την φήμη πως είναι εξαιρετικά πιεστικό για τους νεαρούς μαθητές.

Βέλγιο 

Το Βέλγιο έχει τέσσερα διαφορετικά είδη σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γενικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα τεχνικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις σχολές επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τέχνης.

Η επιτροπή Fulbright των ΗΠΑ, η οποία οργανώνει ανταλλαγές φοιτητών με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, αναφέρει πως: «Η εκπαίδευση αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, και το μεγαλύτερο μερίδιο του ετήσιου προϋπολογισμού των περιφερειακών κυβερνήσεων στο Βέλγιο. Ολοκληρωμένα συστήματα των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων είναι διαθέσιμα σε όλα τα παιδιά απο 4 και 18 ετών, με ελάχιστο ή καθόλου κόστος. ”

Ελβετία 

switzerland-946037_960_720

Μόλις το 5% των παιδιών στην Ελβετία πάει σε ιδιωτικό σχολείο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές γλώσσες ανάλογα με την περιοχή της Ελβετίας που βρίσκονται. Τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Ιταλικά είναι οι γλώσσες που διδάσκονται πιο συχνά. Από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έπειτα, οι μαθητές χωρίζονται με βάση τις ικανότητες τους.

Φινλανδία 

Η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων αξιολογήσεων για την εκπαίδευση και είναι διάσημη καθώς δεν διαθέτει κανένα μέσο διαχωρισμού των μαθητών. Δηλαδή, όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων, διδάσκονται στην ίδια τάξη. Ως αποτέλεσμα, το κενό ανάμεσα στους πιο αδύναμους και τους πιο καλούς μαθητές να είναι το μικρότερο στον κόσμο.

Children_skiing_IMG_3920

Τα φινλανδικά σχολεία δίνουν λίγα μαθήματα για το σπίτι και έχουν μόνο ένα υποχρεωτικό τεστ στην ηλικία των 16 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;