Τροφές που αυξάνουν την χοληστερίνη σου χωρίς να το ξέρεις!
Ακόμη και αν προσέχεις την καθημερινή σου διατροφή, δεν θα φανταζόσουν ποτέ πως αυτές οι τροφές σου αυξάνουν την χοληστερίνη κάτω απο την μύτη σου!

fat-foods-1487599_960_720

Ακόμη και αν προσέχεις την καθημερινή σου διατροφή, δεν θα φανταζόσουν ποτέ πως αυτές οι τροφές σου αυξάνουν την χοληστερίνη κάτω απο την μύτη σου!

Δώσε προσοχή στο ποιες είναι αυτές οι τροφές και φρόντισε να τις μειώσεις!

Τορτίγια από αλεύρι
Είναι η πίτα με την οποία φτιάχνονται παραδοσιακά τα τάκος. Ακόμα, όμως, και αν πρόκειται για τορτίγιες από αλεύρι ολικής άλεσης, καλό είναι να τις αποφύγεις αν έχεις πρόβλημα χοληστερίνης.

Έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από ό,τι οι τορτίγιες καλαμποκιού (αν δεν τις τηγανίζεις, εννοειταί).

Ακόμα και με την τορτίγια καλαμποκιού, ωστόσο, πρέπει πάντα να ελέγχετε την ετικέτα της συσκευασίας για να βεβαιωθείτε ότι δεν παρασκευάστηκε με λαρδί.

Μπάρες δημητριακών

8567248092_ea179cb5a4_b
Οι μπάρες θεωρούνται απο τους περισσότερους ως μια υγιεινή επιλογή ως προς την χοληστερίνη.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πάρεις μια, ρίξε μια ματιά στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Αν το κάνεις αυτό, θα δεις πόσα κορεσμένα λιπαρά μπορεί να έχει μια και μόνο μπάρα, ειδικά αν περιέχει τροπικά έλαια όπως το φοινικέλαιο και το φοινικοπυρηνέλαιο, που προσθέτουν κορεσμένα λιπαρά.

 

Γαρίδες
Ίσως έχεις ακούσει πως θαλασσινά είναι μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν την χοληστερίνη τους. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι γαρίδες είναι μια εξαίρεση.

Μια μερίδα γαρίδες, έστω και αν τις μαγειρέψετε χωρίς λίπος (βούτυρο, λάδι κλπ) περέχει περίπου 190 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνης.

Η American Heart Association συνιστά τον περιορισμό της χοληστερόλης στα 300 mg/ημέρα, ή 200 mg/ημέρα αν έχετε καρδιακή νόσο ή υψηλή χοληστερόλη.

Καφές

restaurant-beans-coffee-cup
Όταν ετοιμάζεις τον καφέ σου με «φίλτρο πίεσης» (δοχείο με έμβολο που στο κάτω μέρος έχει ένα μεταλλικό δικτυωτό φίλτρο) επιτρέπεις σε μεγάλη ποσότητα της ουσίας cafestol (η οποία αυξάνει τα επίπεδα της LDL ή «κακής» χοληστερόλης) να περάσει στο ρόφημα που τελικά πίνετε.

Αυτό συμβαίνει και όταν πίνεις Espresso, αλλά εκεί η ποσότητα του καφέ είναι αρκετά μικρή ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Η καλύτερη λύση είναι ο καφές με απόσταξη από χάρτινο φίλτρο, το οποίο εγκλωβίζει την μεγαλύτερη ποσότητα της cafestol.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;