Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας: 12 υποτροφίες σε φοιτητές από την Καλαμάτα
Η υποτροφία θα ανέρχεται σε 300 ευρώ μηνιαίως

mitropoli

Τη χορήγηση υποτροφίας σε Μεσσήνιους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας», το οποίο συνεδρίασε στις  25 του μήνα, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Νέοι υπότροφοι θα είναι 12 οικονομικά Υποτροφίες 2016 αδύναμοι, φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδος και θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 59 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 30 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται σε 620.000 ευρώ.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 13 Νοεμβρίου, στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Δοθείσης της ευκαιρίας, ο Σεβασμιώτατος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς: τον επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για τη μεγάλη οικονομική προσφορά του, τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας, τον εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά, ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών.

Τέλος, ο μητροπολίτης ευχαριστεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ανωτέρω Ιδρύματος για την εθελοντική αδιάκοπη προσφορά τους, ήτοι: τον αντιπρόεδρο, π. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, το γραμματέα, επιχειρηματία Δημήτριο Μανιατάκη, το μέλος, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σοφία Καπετανάκη και τον ταμία, εκπαιδευτικό Ιωάννη Μπουγά.

Διαβάστε επίσης

2 Υποτροφίες από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου

31 Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό (27/10)

38 Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό (25/10)

65 Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό (26/10)

48 Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό (24/10)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;